image

Animatiefilm toont gevaren van botnets

woensdag 21 september 2005, 13:51 door Redactie, 2 reacties

De Waarschuwingsdienst heeft een animatiefilmpje gemaakt waarin de gevaren van botnets, netwerken van geïnfecteerde PC’s gebruikt voor criminele doeleinden, getoond worden. De animatie is bedoeld voor computergebruikers thuis, en laat zien hoe PC’s ongemerkt onderdeel worden van een botnet. Op een speelse manier laat dit 5 minuten durende filmpje tevens zien hoe computergebruikers dit kunnen voorkomen. De animatie is beschikbaar in een Nederlandse (WMV) en een Engelstalige versie (WMV).

Regelmatig duiken er berichten op in de media over websites van bedrijven die worden aangevallen en uit de lucht raken. Maar wist u dat geïnfecteerde computers van thuisgebruikers misbruikt worden om deze aanvallen op websites uit te voeren? Dergelijke computers worden bestuurd door een zogenoemde bot en maken deel uit van een grootschalig en wereldwijd botnetwerk, ook wel botnet genoemd. Wanneer u zich niet beveiligt tegen bots, kan ook uw computer ongewild meedoen aan zo'n collectieve aanval.

Reacties (2)
22-09-2005, 11:26 door Robert Kloosterhuis
Fantastisch! Dit soort filmpjes zijn enorm behulpzaam in het overbrengen
van dit soort kennis. het is immers veel leuker om een geanimeerd filmpje
te bekijken dan een saaie uitleg aan te moeten horen over wormen en
botnets. Hulde.
01-12-2014, 16:10 door PureFox - Bijgewerkt: 01-12-2014, 16:11
Dit filmpje is er niet meer omdat de waarschuwingsdienst.nl nu opereert onder de naam http://veiliginternetten.nl. Zie ook: http://reindejong.nl/Blog/veilig-internetten. Daar heb ik de filmpjes online gezet. Deze zijn hier te downloaden: lezing http://reindejong.nl/computerveiligheid
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.