image

Microsoft sluit 2014 af met updates voor Windows en IE

vrijdag 5 december 2014, 09:48 door Redactie, 2 reacties

Microsoft zal 2014 afsluiten met zeven patches voor Windows, Internet Explorer, Office en Exchange, zo heeft de softwaregigant in aanloop naar de patchdinsdag van december laten weten. Het totaal aantal updates dit jaar komt daarmee uit op 86. Twintig minder dan in 2013, toen er 106 updates verschenen.

Drie van de updates van aanstaande dinsdag 9 december zijn als "kritiek" beoordeeld, wat inhoudt dat een aanvaller via de kwetsbaarheden willekeurige code op de computer kan uitvoeren zonder al teveel interactie van de gebruiker. Het gaat dan bijvoorbeeld om het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website. De drie kritieke updates zijn voor Windows, Internet Explorer en Office.

De overige vier updates hebben het stempel "belangrijk" gekregen. Het gaat om kwetsbaarheden waardoor een aanvaller via Exchange zijn rechten kan verhogen, informatie van Windowssystemen kan achterhalen en als laatste via Office willekeurige code kan uitvoeren. De reden dat deze Office-updates als belangrijk zijn aangemerkt komt doordat er meer interactie van de gebruiker is vereist, zoals het openen van een document. De updates zijn dinsdagavond vanaf 19:00 uur via Windows Update te downloaden.

Reacties (2)
05-12-2014, 17:39 door Anoniem
Chapeau voor de Jongens en Meisjes van Redmond en elders in deze wereld die Microsoft nog beters en veiliger maakte . Dank voor en ook goede wensen voor 2015 om nog een beter en veiliger internet te maken !
08-12-2014, 09:11 door Anoniem
Eeeh, de link wijst naar dec 2013 ??
Moet zijn https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms14-dec.aspx
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.