image

Amerikaanse senator wil wet tegen backdoors

zaterdag 6 december 2014, 15:26 door Redactie, 5 reacties

De Amerikaanse senator Ron Wyden heeft een wet voorgesteld die backdoors van de overheid alsmede opzettelijk aangebrachte beveiligingslekken in Amerikaanse software en elektronica verbiedt. Wyden reageert op uitlatingen van onder andere de FBI dat bedrijven backdoors aan hun producten zouden moeten toevoegen zodat opsporingsdiensten, ondanks het gebruik van encryptie, toch toegang tot gegevens kunnen krijgen.

"Deze voorstellen ondermijnen de ontwikkeling en uitrol van sterke beveiligingstechnologieën en het overweldigende economische en nationale veiligheidsbelang in betere databescherming", aldus Wyden. Volgens de senator is sterke encryptie en goede computerbescherming de beste manier om de gegevens van Amerikanen tegen kwaadwillenden en buitenlandse dreigingen te beschermen.

"Het is de beste manier om onze grondwettelijk rechten te beschermen in een tijd waar het volledige leven van iemand vaak op zijn of haar smartphone is te vinden. Sterke computerbeveiliging kan het consumentenvertrouwen herstellen dat is gaan wankelen door onjuiste verklaringen van inlichtingendiensten over de massale surveillance van Amerikanen", stelt Wyden. Hij merkt op dat zijn wetsvoorstel een einde moet maken aan het continu zoeken van nieuwe manieren door inlichtingendiensten om privégegevens van Amerikanen te verzamelen.

De senator is ook tegen het opzettelijk verzwakken van beveiligingsstandaarden en beveiligingen, aangezien ook dit het vertrouwen in Amerikaanse producten en diensten verder kan ondermijnen. Bedrijven die nu proberen om het vertrouwen van de consument terug te winnen zouden opnieuw worden getroffen als de Amerikaanse overheid hen verplicht om backdoors aan producten en diensten toe te voegen, zo besluit de senator.

Reacties (5)
06-12-2014, 16:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-12-2014, 17:56 door Anoniem
Bits of freedom,is ook al bezig hier mee hoor,een goede stichting zij luisteren tenminste wel naar de burger,en maken een grote vuist tegen een vervuild internet,waarbij overheden teveel in de privacy van de burger graaien,wat ze op internet doen.
06-12-2014, 20:00 door Anoniem
Zeker weer zo'n wet die de NSA nog meer mogelijkheden geeft om backdoors en bugs in export producten in te bouwen? Of gelooft Ron Wyden echt nog in sprookjes?
07-12-2014, 10:40 door Anoniem
De wettekst van Wyden bevat een uitzondering voor CALEA: backdoors en opzettelijk aangebrachte beveiligingslekken in Amerikaanse software en elektronica zijn dus NIET verboden waar het lawful interception op grond van CALEA betreft.
07-12-2014, 15:49 door spatieman
gij zult geen backdoors toevoegen.
want de NSA dult geen concurrentie !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.