image

"Betere HTML-formulieren voor wachtwoordmanagers nodig"

maandag 8 december 2014, 10:56 door Redactie, 2 reacties

Vanwege het grote aantal wachtwoorden dat mensen op internet gebruiken worden wachtwoordmanagers steeds populairder, maar het komt nog altijd voor dat websites niet goed met wachtwoordmanagers samenwerken. Daarom hebben onderzoekers van de Universiteit van Cambridge een wachtwoordmanagervriendelijke (PMF) semantische opmaak voor HTML-formulieren voorgesteld.

Wachtwoordmanagers herkennen het webformulier en vullen automatisch eerder opgeslagen gegevens in, zoals gebruikersnaam en wachtwoord. De heuristiek die wachtwoordmanagers gebruiken is echter niet waterdicht en het komt dan ook regelmatig voor dat opgeslagen gegevens niet worden ingevuld omdat het webformulier niet wordt herkend, of gebruikers krijgen bijvoorbeeld de vraag om een verkeerd wachtwoord op te slaan.

De PMF-opmaak moet dit veranderen en is bedoeld om verschillende taken te vereenvoudigen, zoals het vinden van webformulieren en het bepalen van hun doel, het herkennen van de belangrijke invoervelden, het doorgeven van het wachtwoordbeleid van de website en genereren van nieuwe geldige wachtwoorden en het detecteren van fouten. Hoewel het de wachtwoordmanagers zijn die de webformulieren niet herkennen, zouden websites de benodigde aanpassingen moeten doorvoeren.

"Alle partijen zouden ervan profiteren als websites een standaard interface voor wachtwoordmanagers aanbieden", aldus de onderzoekers. Zodoende zouden wachtwoordmanagers wachtwoorden kunnen genereren die door de websites worden ondersteund, zonder dit van tevoren te moeten raden. Vooralsnog is de PMF-opmaak alleen een voorstel, maar de onderzoekers hopen dat het wordt opgepikt en verder uitgewerkt.

Reacties (2)
08-12-2014, 12:51 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 08-12-2014, 12:54
[Verwijderd]
08-12-2014, 13:41 door Anoniem
Door pe0mot: Ben ik nu achterdochtig?
Ik zat aan "bonzi buddy" te denken, en aan meer van dat moois wat een tijdje terug nogal de ronde deed.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.