image

Gartner: smartphone en tablet favoriete internetdevice in 2018

maandag 8 december 2014, 11:22 door Redactie, 2 reacties

In 2018 zal meer dan 50% van de internetgebruikers als eerste een smartphone of tablet voor al hun online activiteiten gebruiken, zo voorspelt marktvorser Gartner. De smartphone zou vanwege de toegankelijkheid en het feit dat gebruikers hem vaak bij zich dragen als eerste worden gebruikt. De tablet volgt voor langere online sessies, terwijl de pc steeds vaker voor complexere zaken zal worden ingezet.

In 2018 zal daarnaast bij 40% van de bedrijven wifi de standaard verbinding voor niet-mobiele apparaten zijn, zoals desktops, bureautelefoons en projectors. "Ethernetkabels waren lange tijd de pijlers voor connectiviteit binnen bedrijven. Door de groei van smartphones, laptops, tablets en andere consumentenapparaten, is de consumentenruimte voornamelijk in een wifi-eerst wereld veranderd", zegt Ken Dulaney van Gartner. Deze opmars van wifi vindt door bring your own device (BYOD) nu ook binnen steeds meer bedrijven plaats, aldus de analist.

Reacties (2)
08-12-2014, 12:43 door Preddie
Leuk, maar er zijn maar weinig organisaties die op BYOD zitten te wachten. Zonder na te denken voert men het in en pas als zich incidenten gaan voor doen begint met zich achter de oren te krabben, Immers wil je als werkgever niet aansprakelijk gesteld worden voor de illegale software die de medewerker op toestel mee brengt.

Bring Your Own Disaster past wat mij betreft ook beter.....
09-12-2014, 11:09 door Vandy
Open deuren intrappen wordt het helemaal in 2014, dachten ze bij Gartner.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.