image

Gestolen Sony-data gelekt via netwerk Thais vijfsterrenhotel

maandag 8 december 2014, 12:12 door Redactie, 0 reacties

De gegevens die aanvallers bij Sony Pictures Entertainment wisten te stelen zijn vervolgens gelekt via het wifi-netwerk van een Thais vijfsterrenhotel, zo hebben onderzoekers tegenover Bloomberg laten weten. De digitale sporen zouden naar het St. Regis in Bangkok wijzen.

Het is echter onbekend of de aanvallers vanuit het hotel opereerden of daarbuiten. Ook is onbekend of de aanval op Sony zelf vanuit deze locatie werd uitgevoerd. Het enige wat Bloomberg meldt dat is dat de gegevens via het netwerk van het St. Regis op internet werden verspreid. Verder bleek dat de malware een IP-adres van een Thaise universiteit gebruikte om met de aanvallers te communiceren. Onder de gelekte gegevens bevonden zich de gegevens van 47.000 werknemers, alsmede allerlei salarisgegevens.

Eén van de Command & Control-servers die de aanvallers gebruikten bevond zich in Bolivia en was eerder gebruikt bij een vernietigende aanval tegen Zuid-Koreaanse banken en televisiemaatschappijen. Volgens Symantec is de groep die achter de aanval op de Zuid-Koreaanse bedrijven zat ook verantwoordelijk voor de inbraak bij Sony. "Het is dezelfde groep die een jaar geleden in Korea actief was. Er zijn zoveel overeenkomsten, het moeten dezelfde mensen zijn", zegt analist Liam O Murchu.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.