image

Onderzoek: Nederlander wil loonstrook digitaal ontvangen

woensdag 10 december 2014, 12:52 door Redactie, 12 reacties
Laatst bijgewerkt: 10-12-2014, 14:12

Nederlandse werknemers zouden hun loonstrook digitaal willen ontvangen, zo stelt SD Worx, een aanbieder van payroll- en HR-diensten, aan de hand van onderzoek onder 472 mensen. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste werknemers (88 procent) hun loonstrookjes digitaal willen ontvangen.

Het overgrote deel, 82 procent, heeft ook niet de behoefte om de loonstrook op papier te ontvangen. Hetzelfde geldt voor de jaaropgave, respondenten ontvangen deze het liefst digitaal, maar 49 procent wil wel de mogelijkheid hebben om het document uit te printen. Een derde van de ondervraagden noemt het op elk moment inzien het grootste voordeel van de digitale loonstrook.

Ook het feit dat digitale strookjes minder gemakkelijk kwijtraken wordt als een pluspunt genoemd (30 procent). Werknemers vinden de vakantiedagen (49 procent) en salarisstrookjes (40 procent) de belangrijkste HR- en salarisgerelateerde informatie om digitaal te kunnen inzien. Het onderzoek werd onder Nederlandse werknemers in het algemeen uitgevoerd, die negen meerkeuzevragen kregen voorgelegd.

Reacties (12)
10-12-2014, 13:09 door Anoniem
Goh. Wat raar dat ik nooit voor dat soort onderzoeken gevraagd wordt.
Natuurlijk willen de die loonstrook-digitaal er door drukken. Minder werk, dus nog minder doen voor het geld wat je krijgt. Dat de beveiliging doorgaans brak is (om het vriendelijk uit te drukken), laten we maar even rusten.
Ook ben ik heel benieuwd of de fileformats over 7 jaar nog leesbaar zijn - terwijl dat fiscaal wel eens boeiend zou kunnen zijn...
10-12-2014, 13:18 door Anoniem
Zo zeg... 472 mensen. Allemaal eigen werknemers zeker?
Ik denk dat het soort antwoorden wat je hier op krijgt sterk afhankelijk is van wie je het vraagt.
Stel je de vraag op Facebook dan is vast iedereen voor.
Vraag je het hier dan is zowat iedereen tegen.
10-12-2014, 13:30 door Anoniem
@Redactie:
- Foutje 1e zin: "Nederlanders werknemers"
- Een onderzoek, dat nergens terug te vinden is, uitgevoerd door een slager die zijn eigen vlees keurt, onder 472 respondenten, is nauwelijks representatief te noemen, me dunkt.

Dat laatste vooral ook, omdat er geen enkele duidelijkheid is omtrent HOE dat onderzoek is uitgevoerd. Ik vind het dan ook spijtig om te zien dat security.nl zich hier niet van enige vorm van objectiviteit bedient, en dat valt me tegen :(


OT: Onzin, ik heb er net eens over nagedacht, en ben tot de conclusie gekomen dat ik dit gewoon op papier wil.
Dus volgens mijn onderzoek willen 100% v/d Nederlanders hun loonstrook op papier ;)
10-12-2014, 13:42 door Anoniem
Mij is ook al niets gevraagd. En ik zal eens even de validiteit van anoniem 13:30 zijn onderzoek verdubbelen: Ik wil dit ook gewoon op papier.
10-12-2014, 14:11 door Anoniem
Natuurlijk willen de die loonstrook-digitaal er door drukken. Minder werk, dus nog minder doen voor het geld wat je krijgt.

Wat wil je hiermee duidelijk maken; wat zijn je bezwaren tegen een digitale loonstrook ?

Dat de beveiliging doorgaans brak is (om het vriendelijk uit te drukken), laten we maar even rusten.

Noem eens wat voorbeelden van onveilige implementaties van de digitale loonstrook, en/of wat incidenten op dit gebied ? Indien je stelt dat het brak is, om je maar vriendelijk uit te drukken, dan heb je vast wel een onderbouwing bij die stelling.

Ook ben ik heel benieuwd of de fileformats over 7 jaar nog leesbaar zijn - terwijl dat fiscaal wel eens boeiend zou kunnen zijn...

Heb je geen printer ? Dan kan je een papieren versie maken voor in je archief ;)
10-12-2014, 14:29 door Anoniem
472 respondenten... En dat wordt dan gegeneraliseerd naar "heel werkend Nederland"... Moet niet gekker worden.

Wie zijn hier ondervraagd? Zullen vast geen mensen zijn die werken en/of kennis hebben in IT beveiliging...

472 mensen ondervragen die waarschijnlijk alleen maar functioneel kennis hebben en dan gaan roepen, "kijk we hebben draagvlak om papieren loonstroken af te schaffen!".
10-12-2014, 14:36 door Vandy
Door Anoniem: Goh. Wat raar dat ik nooit voor dat soort onderzoeken gevraagd wordt.
Natuurlijk willen de die loonstrook-digitaal er door drukken. Minder werk, dus nog minder doen voor het geld wat je krijgt. Dat de beveiliging doorgaans brak is (om het vriendelijk uit te drukken), laten we maar even rusten.
Ook ben ik heel benieuwd of de fileformats over 7 jaar nog leesbaar zijn - terwijl dat fiscaal wel eens boeiend zou kunnen zijn...
WP 5.1 bestanden kan ik ook nog prima inlezen hoor. (het probleem daar is echter het opslagmedium, want 3.5" drives worden zeldzaam, maar daar heb ik een mooi USB 3.5" dingetje voor)
10-12-2014, 14:54 door potshot
Door Anoniem: Mij is ook al niets gevraagd. En ik zal eens even de validiteit van anoniem 13:30 zijn onderzoek verdubbelen: Ik wil dit ook gewoon op papier.

met een postnl of sandd die pubers het laat bezorgen...als je geluk hebt dan heh?
10-12-2014, 15:11 door PietdeVries - Bijgewerkt: 10-12-2014, 15:13
Door Anoniem: Ook ben ik heel benieuwd of de fileformats over 7 jaar nog leesbaar zijn - terwijl dat fiscaal wel eens boeiend zou kunnen zijn...

Dat van die 7 jaar heb ik even voor je nagekeken:
Particulieren zijn niet wettelijk verplicht hun administratieve gegevens (zoals bankafschriften en loonstrookjes) te bewaren. Maar de Belastingdienst mag tot 5 jaar terug belasting navorderen. Daarom is het verstandig om uw administratie in ieder geval 5 jaar te bewaren.
(http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/inkomstenbelasting/vraag-en-antwoord/hoe-lang-moet-ik-mijn-financiele-administratie-bewaren.html)

Dat valt dus nog wel mee - 5 jaar. Documenten van 5 jaar terug kan ik in ieder geval nog prima lezen...
10-12-2014, 15:35 door Briolet
Er staat ook nog veel onzin in. De mensen zullen dat wel geantwoord hebben, maar niet gerealiseerd hebben dat hun antwoord nergens op slaat:

Een derde van de ondervraagden noemt het op elk moment inzien het grootste voordeel van de digitale loonstrook.

Een papieren loonstrook kun je ook op elk moment inzien. Sterker: De meeste mensen hebben hun computer niet altijd aan staan en moeten voor digitale toegang eerst hun computer opstarten. En die crasht ook makkelijker dan een papieren loonstrookje.

Ook het feit dat digitale strookjes minder gemakkelijk kwijtraken wordt als een pluspunt genoemd (30 procent).

De meeste mensen maken nog steeds geen backups, dus raken ze de digitale versie volgens mij makkelijker kwijt dan een papieren versie, die gewoon in je map blijft zitten. Een crashende harde schijf komt vaker voor dan een huis dat afbrand.

Dus, laat ze dat onderzoek maar eens overdoen nadat de mensen goed over hun antwoorden hebben nagedacht.
10-12-2014, 16:59 door Anoniem
Door potshot:
Door Anoniem: Mij is ook al niets gevraagd. En ik zal eens even de validiteit van anoniem 13:30 zijn onderzoek verdubbelen: Ik wil dit ook gewoon op papier.

met een postnl of sandd die pubers het laat bezorgen...als je geluk hebt dan heh?
Postwet.
Diezelfde puber (wat is daar mis mee?) loopt overigens ook ergens stage, wellicht wel bij jouw ISP ;)
10-12-2014, 17:08 door Anoniem
Ja ik liever ook,dan dat stomme papiertje.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.