image

"Cyberaanval kan Sony 100 miljoen dollar kosten"

woensdag 10 december 2014, 12:45 door Redactie, 2 reacties

De aanval op het netwerk van Sony Pictures Entertainment kan het bedrijf mogelijk 100 miljoen dollar kosten. Het gaat dan om onderzoekskosten naar de aanval, het repareren en vervangen van computers en maatregelen om toekomstige aanvallen te voorkomen, alsmede productiviteitsverlies doordat personeel vanwege de gesaboteerde systemen niet kon werken. Dat laat Jim Lewis van het Centrum voor Strategische en Internationale Studies aan Reuters weten.

De kosten vallen in dit geval lager uit dan de 171 miljoen dollar die Sony naar schatting kwijt was voor de inbraak op het Playstation Network in 2011. De kosten vielen toen hoger uit omdat er persoonsgegevens van gebruikers waren gestolen. Andere experts stellen dat de meest recente aanval Sony 70 miljoen tot 83 miljoen dollar kan kosten. De werkelijk schade is lastig vast te stellen, omdat er ook handelsgeheimen en vertrouwelijke bedrijfsinformatie werd buitgemaakt. Een bron die met het onderzoek bekend is laat echter weten dat Sony voor dit soort aanvallen verzekerd is.

Noord-Korea

Wie erachter de aanval zit is nog altijd onbekend, maar een FBI-functionaris verklaarde gisteren dat er op dit moment nog geen bewijzen zijn gevonden dat de inbraak het werk van Noord-Korea is, zoals op internet werd gespeculeerd. Het onderzoek naar de aanval is echter nog in volle gang, zo meldt Reuters. Eerder liet Noord-Korea al weten niet achter de aanval te zitten.

Reacties (2)
10-12-2014, 14:32 door Vandy
Geen schade vanwege de verspreiding van films voor de officiële release? Zullen het wel niet zulke top-films zijn...

(ik had bijvoorbeeld ooit een screener van The Matrix gekregen (ruim) voordat 'ie in Nederland uitkwam, en dat vond ik zo'n goeie film dat ik nog een keer naar de bioscoop ben geweest toen 'ie eenmaal uitkwam om de film in volle glorie te kunnen zien)
11-12-2014, 09:25 door denii
Door Vandy: Geen schade vanwege de verspreiding van films voor de officiële release? Zullen het wel niet zulke top-films zijn...

(ik had bijvoorbeeld ooit een screener van The Matrix gekregen (ruim) voordat 'ie in Nederland uitkwam, en dat vond ik zo'n goeie film dat ik nog een keer naar de bioscoop ben geweest toen 'ie eenmaal uitkwam om de film in volle glorie te kunnen zien)

Fury heeft in een kleine week tijd al 180 miljoen dollar opgeleverd. Mijn persoonlijke mening is dan ook dat dit een top film is.

http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=fury2014.htm
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.