image

BitTorrent werkt aan P2P-browser voor een nieuw internet

donderdag 11 december 2014, 10:14 door Redactie, 1 reacties

BitTorrent, het bedrijf dat het BitTorrent-protocol ontwikkelt en beheert, werkt aan een nieuwe op P2P-gebaseerde browser die voor een nieuw internet moet zorgen waar de belangen van gebruikers voorop staan. Vooralsnog nog wordt de browser als "Project Maelstrom" aangeduid en zal gebruikers straks op een nieuwe manier webcontent laten delen, benaderen en gebruiken.

"Een internet dat echt door de mensen wordt aangestuurd, grenzen neerhaalt en voorkomt dat de 'gatekeepers' grip op onze toekomst krijgen", aldus Eric Klinker van BitTorrent in een blogposting. Volgens Klinker heeft het project de potentie om een aantal van de grootste problemen op te lossen waar het internet nu mee te maken heeft. Zoals de zorg voor een open internet waar privégegevens niet door grote ondernemingen worden misbruikt.

Door de gedistribueerde technologie van het BitTorrent-protocol aan een browser toe te voegen zouden het web en de gebruikers ervan meer mogelijkheden krijgen. Om dit "nieuwe internet" vorm te geven worden nog wel mensen gezocht die de browsers eerst willen testen. Geïnteresseerden kunnen zich via deze pagina aanmelden.

Reacties (1)
11-12-2014, 10:56 door kangoo909 - Bijgewerkt: 11-12-2014, 11:23
Het OSI model indachtig, lijkt het me dat een aantal zaken, die Eric Klinker wil oplossen, niet op te lossen zijn zolang Layer 1 t/m 4 in handen van commerciële partijen zijn. Deze zijn daarmee ook nog eens in staat om bovenliggende lagen te manipuleren en te reguleren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.