image

"Sony verzweeg eerdere inbraak op server in februari"

vrijdag 12 december 2014, 12:05 door Redactie, 4 reacties

Sony Pictures Entertainment zou eerder dit jaar ook al zijn getroffen door een inbraak op een server waar allerlei persoonsgegevens werden buitgemaakt, maar besloot het incident stil te houden. Dat zou blijken uit e-mails die bij de meest recente inbraak zijn buitgemaakt, zo meldt Gawker.

Volgens de e-mails wist een ongeautoriseerde derde partij toegang tot een server te krijgen, waarschijnlijk via de inloggegevens van twee externe zakelijke gebruikersaccounts. Vervolgens werd er malware geüpload en de zakelijke contactgegevens van 759 individuen van Braziliaanse bioscopen gedownload. Aangezien Brazilië geen meldplicht heeft besloot Sony het datalek niet te melden.

De Braziliaanse contactgegevens zouden via SpiritWORLD zijn buitgemaakt, een zakelijk netwerk dat Sony gebruikt voor het uitwisselen van mediabestanden. De gegevens die via SpiritWORLD worden uitgewisseld zouden precies dezelfde gegevens zijn die bij het meest recente incident werden buitgemaakt en gedeeld.

Reacties (4)
12-12-2014, 12:40 door Anoniem
"Aangezien Brazilië geen meldplicht heeft besloot Sony het datalek niet te melden. "

Wat een mentaliteit, om slachtoffers niet te informeren wanneer je daar niet wettelijk toe wordt gedwongen. Er bestaat ook zoiets als een morele verplichting om dit te doen....
12-12-2014, 16:34 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
13-12-2014, 10:34 door Anoniem
Morele plicht? Follow the money, that's the houserule....
14-12-2014, 11:31 door Anoniem
Sony installeerde een poosje geleden spyware en trojans op pcs van klanten die muziek KOCHTEN. Want misschien zouden ze ook illegaal downloaden. Toen werd het afgedaan als "ach. Tis niet zo erg". Totdat bleek dat hun trojans lekken bevatten die full external control toestonden.

Een bedrijf met zo'nn mentaliteit krijgt klanten die het verdient en klanten die nog kopen bij zo'n bedrijf verdient ook sony
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.