image

CBP onderzoekt nieuwe privacyvoorwaarden Facebook

dinsdag 16 december 2014, 15:03 door Redactie, 3 reacties

Het CBP heeft een onderzoek ingesteld naar de nieuwe privacyvoorwaarden van Facebook en wil dat de sociale netwerksite wacht met de invoering van het aangepaste beleid totdat de onderzoeksresultaten bekend zijn. Vanaf 1 januari volgend jaar gelden er nieuwe privacyvoorwaarden voor Facebookgebruikers.

De privacyvoorwaarden geven Facebook onder meer het recht om gegevens en foto’s uit Facebookprofielen voor commerciële doeleinden te gebruiken. Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) wil weten welke gevolgen dit heeft voor de privacy van Facebookgebruikers in Nederland, onder meer hoe toestemming wordt verkregen voor het gebruiken van hun persoonsgegevens.

Facebook heeft een vestiging in Nederland en verwerkt persoonsgegevens van inwoners in Nederland. Het CBP is dan ook bevoegd om als toezichthouder op te treden. Aangezien de onderzoeksresultaten niet voor 1 januari gereed zullen zijn heeft de toezichthouder Facebook een brief gestuurd waarin wordt verzocht om met het doorvoeren van het nieuwe privacybeleid te wachten.

Reacties (3)
16-12-2014, 21:07 door Charley51
Er worden een paar mensen wakker:
http://www.ninefornews.nl/nederlanders-verwijderen-massaal-facebook-door-nieuwe-regels-stappen-op-seen/
17-12-2014, 10:03 door Anoniem
Nog een paar nachtjes slapen, dan is het alweer 1 januari. Alwéér een reden om geen Facebook te gebruiken.
15-01-2015, 13:00 door Anoniem
FYI; http://www.cam.ac.uk/research/news/computers-using-digital-footprints-are-better-judges-of-personality-than-friends-and-family
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.