image

Ex-werknemers klagen Sony aan wegens datalek

woensdag 17 december 2014, 11:32 door Redactie, 0 reacties

Twee voormalige werknemers van Sony Pictures Entertainment hebben het bedrijf aangeklaagd wegens het recente datalek. Volgens de twee zou Sony Social Security nummers, medische gegevens, salarisgegevens en andere informatie niet goed hebben beveiligd, zo meldt de Hollywood Reporter.

Aanvallers wisten onlangs toegang tot het netwerk van Sony te krijgen en maakten naar eigen zeggen meer dan 100 terabyte aan data buit. Volgens de aanklacht had Sony moeten weten dat dit soort aanvallen kunnen plaatsvinden, aangezien het in 2011 met een inbraak op het Playstation Network kreeg te maken, waarbij de gegevens van 77 miljoen gebruikers werden gestolen.

"Een epische nachtmerrie, beter geschikt voor een bioscoopthriller, ontvouwt zich in slow motion voor Sony's huidige en voormalige werknemers", aldus de aanklacht. De twee werknemers willen nu een vergoeding voor eventuele schade, alsmede kredietmonitoring, identiteitsdiefstalverzekering en andere hulp. Ook proberen ze om de rechtszaak een "class action" status te laten krijgen, zodat ook andere werknemers en ex-werknemers zich kunnen aansluiten.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.