image

TrueCrypt-gebruikers klagen over blue screen door Norton

zaterdag 20 december 2014, 07:06 door Redactie, 2 reacties

Verschillende gebruikers van het populaire encryptieprogramma TrueCrypt klagen dat ze na een update van Norton Security met het gevreesde Blue Screen of Death (BSOD) te maken krijgen. Het probleem zou spelen op Windows 8.1 in combinatie TrueCrypt en Norton Security 2015 en het mounten van een TrueCrypt-bestand of volume, zo blijkt uit de berichten op het Norton-forum.

Volgens de getroffen gebruikers veroorzaakt dit direct een BSOD in Windows. Het probleem zou zich niet voordoen als de automatische bescherming van de virusscanner wordt uitgeschakeld, hoewel dat niet voor alle gebruikers een oplossing biedt. Verder onderzoek door de getroffen gebruikers wijst uit dat een update voor de beveiligingssoftware van 11 december de boosdoener is. Voor de installatie van deze update deed het probleem zich namelijk niet voor.

Een medewerker van Symantec zegt het probleem niet te kunnen reproduceren, maar inmiddels lopen meerdere mensen tegen het probleem aan. Hoewel TrueCrypt in principe op Windows 8.1 werkt, is de software nooit officieel voor deze Windowsversie ontwikkeld. Eerder dit jaar besloten de makers van het encryptieprogramma met de ontwikkeling te stoppen en adviseerden gebruikers om andere encryptiesoftware te gebruiken.

Reacties (2)
20-12-2014, 22:56 door Anoniem
Ik heb nog nooit van mijn leven een BSOD gezien. Maar ja, ik gebruik ook linux.
21-12-2014, 15:45 door Whimpysinger - Bijgewerkt: 21-12-2014, 15:45
Ietwat off-topic misschien, maar dit bericht roept herinnering op aan een bijzonder slechte ervaring met Norton Security, een jaar of tien geleden.

Mijn rechterknopmenu in de desktop van WinXP was plotseling verdwenen. Het kostte me bijna een maand en eindeloos terugzetten van backups voordat ik erachter kwam dat het samenhing met een update van Norton.

De precieze oorzaak heb ik nooit vastgesteld, voornamelijk omdat ik er geen moeite voor heb gedaan; ik heb Norton Security voor straf vervangen door Kaspersky, dat ik sindsdien tot redelijke tevredenheid heb gebruikt op een stuk of vijf à zes computers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.