image

Mozilla voorziet Androidversie Firefox van trackingbescherming

zaterdag 20 december 2014, 07:47 door Redactie, 0 reacties

In een testversie van Firefox voor Android heeft Mozilla een maatregel toegevoegd die de privacy van gebruikers op het web moet beschermen. De trackingbescherming zorgt ervoor dat bekende trackingdomeinen worden geblokkeerd. Het gaat dan met name om domeinen die de Do Not Track-optie niet respecteren. De trackingbescherming moet wel door gebruikers zelf worden ingeschakeld.

De blocklist die Firefox gebruikt is van Disconnect, een browserplug-in die allerlei trackers blokkeert. De privacymaatregel is onderdeel van het Polaris-initiatief dat Mozilla vorige maand aankondigde. Via dit initiatief wil Mozilla de privacy van Firefoxgebruikers beschermen, waarvoor het met verschillende partijen samenwerkt.

De trackingbescherming was al in een "Nightly-versie" van Firefox voor de desktop aanwezig, maar is nu ook in de Nightly-versie van Firefox voor Android opgedoken, zo ontdekte Soren Hentzschel. Mozilla hanteert verschillende kanalen voor de ontwikkeling van Firefox, te weten: Nightly, Aurora, Beta en Release. De Release-versie is de uiteindelijke versie die veruit de meeste Firefoxgebruikers geïnstalleerd hebben.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.