image

Na 2 jaar nieuwe versie wachtwoordkraker John the Ripper

zaterdag 20 december 2014, 08:05 door Redactie, 2 reacties

Na meer dan twee jaar is er een nieuwe versie van wachtwoordkraker John the Ripper verschenen. De software bevat verschillende kraakprogramma's, herkent automatisch verschillende soorten hashes en bevat een zelf aan te passen kraker. John the Ripper wordt onder andere door security professionals en penetratietesters gebruikt. Deze week verscheen de grootste "jumbo" update in de geschiedenis van het programma.

Volgens de ontwikkelaars zijn er teveel veranderingen en verbeteringen toegevoegd om op te noemen. Wel ondersteunt John the Ripper 1.8.0-jumbo-1 meer formaten en hash-types, betere ondersteuning van non-ASCII karaktersets en features die ook in de standaardversie 1.8.0 aanwezig zijn. Een grote verandering is de omvang van het broncodearchief. Was die eerst onder de 2MB, nu is die meer dan 20MB groot geworden. Dit komt vooral door het gebruik van .chr-bestanden, die zowel groter in omvang als aantal zijn dan bij vorige versies het geval was.

De ontwikkelaars waarschuwen dat de drivers van sommige AMD-videokaarten voor vastlopers kunnen zorgen. "Het is onrealistisch voor ons om voor iedereen een oplossing toe te voegen", merken ze op. Daarbij verwachten ze dat de meeste gebruikers van John the Ripper toch met AMD-videokaarten zullen werken. Hoewel Nvidia volgens de ontwikkelaars stabielere drivers heeft, bieden de AMD-videokaarten betere prestaties.

Reacties (2)
21-12-2014, 07:26 door Anoniem
".chr-bestanden"? De extensie van de bestandsnaam, lijkt me weinig relevant. Wat zit er *in* die bestanden?
21-12-2014, 07:35 door Anoniem
Update:
John uses character sets contained in .chr files. These .chr files not only contain the characters that John will use when attempting to brute force a password, but also the frequency that a character will be in a password.

Dus "character set files", toegegeven, zegt niet veel meer zonder enkele zinnen uitleg zoals die hierboven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.