image

Syfy maakt televisieserie over "hackers"

dinsdag 6 januari 2015, 10:27 door Redactie, 11 reacties

De Amerikaanse televisiezender Syfy heeft aangekondigd dat het een reality televisieshow over "echte hackers" gaat maken, hoewel voornamelijk cybercrime in de serie centraal staat. De show heet "Hackers" en zal elke aflevering een cybermisdrijf onder de loep nemen, waarbij zowel de daders als politie aan bod komen. Syfy stelt dat het kijkers "voor de eerste keer diep in de donkere en gevaarlijke wereld van high-tech hackers zal meenemen." De serie zou niet gescript zijn en wordt samen met Relativity Television (Catfish: The TV Series) ontwikkeld.

Om kijkers te blijven boeien zullen er volgens de televisiezender "geraffineerde, niet eerder vertoonde digitale beelden worden gebruikt om een een 'hacking scene' te creëren die laat zien wat er precies binnen het aangevallen netwerk gebeurt, alsmede wat er in het hoofd van de hacker plaatsvindt." Verder worden ook "professionele geheimen van de hacker" getoond, die zal laten zien hoe hij het misdrijf pleegt. Wanneer de serie zal verschijnen is niet bekendgemaakt.

Reacties (11)
06-01-2015, 10:39 door Killjoy
Zonde dat "Syfy" ook naar "reality" shows over springt :(
06-01-2015, 11:01 door Anoniem
Hackers 1,2,3 iemand? http://en.wikipedia.org/wiki/Hackers_%28film%29
06-01-2015, 11:17 door Anoniem
Productie bedrijf wordt SONY zeker ;)
06-01-2015, 11:34 door Arie de Kanarie
Wie brengt hem uit SONY, dan hebben ze hem al :)
06-01-2015, 12:15 door Anoniem
Deze zender heeft zichzelf naar "syfy" ombenoemd omdat ze denken dat "sci-fi" te moeilijk is voor hun doelgroep. Wat dat betreft past de computerbeveiligingsindustrie met hun gekibbel over "ethisch" en welke kleur hun hoedjes wel niet zijn prima bij deze zender. Of ze een nuttige bijdrage aan de staat der kunst en techniek van de computerbeveiliging gaan leveren durf ik te betwijfelen. Daar hoef je eigenlijk niet eens voor naar eerdere hollywoodprestaties te kijken, alwaar zoiets dagelijks als zwaartekracht correct afbeelden al best een opgave blijkt te zijn, om te weten hoe dat gaat uitpakken.
06-01-2015, 12:57 door Anoniem
Wat dat betreft past de computerbeveiligingsindustrie met hun gekibbel over "ethisch" en welke kleur hun hoedjes wel niet zijn prima bij deze zender.

Iedereen weet van zichzelf toch wel of hij ethisch te werk gaat (al dan niet als hacker / IT beveiliger) ? Ik heb geen gekleurd hoedje nodig om mezelf te kennen ;)
06-01-2015, 13:04 door Studentje
Klinkt interessant, ik ga zeker kijken!
06-01-2015, 15:54 door Anoniem
Door Anoniem:
Wat dat betreft past de computerbeveiligingsindustrie met hun gekibbel over "ethisch" en welke kleur hun hoedjes wel niet zijn prima bij deze zender.
Iedereen weet van zichzelf toch wel of hij ethisch te werk gaat (al dan niet als hacker / IT beveiliger) ? Ik heb geen gekleurd hoedje nodig om mezelf te kennen ;)
Kennelijk niet. Vaak ook van zichzelf niet. Sterker nog, dit wordt regelmatig expres in het vage gehouden. En gekibbeld wordt er, dus eens zijn de kibbelaars het ook al niet.

Door Studentje: Klinkt interessant, ik ga zeker kijken!
Je denkt wat inhoudelijks op te steken van gedramatiseerde fictie? Welja joh, waarom niet.
06-01-2015, 18:12 door Anoniem
Heeft iemand eigenljk al de inhoud bekeken van de serie? Want ik hoor een hoop gegil maar hoe kan je een mening hebben over iets wat je nog niet gezien hebt?

Dat doet me denken aan wat managers die altijd security risico's bagataliseren omdat zij zich niet kunnen voorstellen dat ze gehacked worden. Errst kijken en luisteren zodat je weet waar het over gaat voordat je een mening hebt... Wie weet hebben ze wel wat mensen weten te strikken die wel weten waar ze het over hebben. En wat betreft die managers.. Die spreek ik nog wel eens nadat hun data op straat ligt... Of wanneer een of andere vage concureent ze stelselmatig elke deal weet af te troeven met een betere prijs terwijl iedereen zich af vraagt hoe het toch komt dat het ineens zo slecht gaat met de zaak...

Assumption is the mother of all f*ckups....
06-01-2015, 23:23 door Anoniem
"voor de eerste keer diep in de donkere en gevaarlijke wereld van high-tech hackers zal meenemen."
Wow! Super vet spannend man! En nog diep ook! Hahahaha!

Stukje songtekst van Nirvana - Smells Like Teen Spirit
"...
With the lights out, it's less dangerous
Here we are now, entertain us
I feel stupid and contagious
Here we are now, entertain us

..."

:-D
07-01-2015, 09:27 door Anoniem
.... Gepresenteert door onze glamour host: Ivo Opstelten, dames en heren. Komt er maaarrrrrr innnn IVO !!!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.