image

'Britse banken banger voor cyberaanval dan Eurocrisis'

vrijdag 14 juni 2013, 13:21 door Redactie, 2 reacties

Britse banken zouden zich meer zorgen over hackers en DDoS-aanvallen maken dan de financiële crisis waar Europa nu te maken mee heeft. Dat liet een Britse bankfunctionaris weten. Andrew Haldane, directeur Financiële Stabiliteit van de Bank of England, had zes maanden geleden overleg met vijf van de grootste Britse banken.

Vier banken noemden cyberaanvallen de grootste dreiging waar ze mee te maken hebben. Volgens Haldane was het verrassend dat de vijfde bank dit niet op hun risicolijst had staan, maar dat is inmiddels wel het geval, zo liet de bankdirecteur tegenover een comité van het Britse parlement weten.

"U kunt zien waarom de financiële sector een geschikt doelwit is voor iemand die via de cyberroute chaos wil veroorzaken", ging Haldane verder. Hij riep het comité op om te onderzoeken hoe goed de financiële sector op dit soort dreigingen is voorbereid.

Reacties (2)
14-06-2013, 15:49 door Anoniem
Dit is niet raar, gek genoeg. Namelijk:

Dat siebergevaar is siebers gevaarlijk, siebers ondoorgrondelijk, siebers dreigend, en ze weten siebersgoed dat ze zonder sieberspullen helemaal niets meer te sieberen hebben, en dus geen geld kunnen verdienen, siebers nog aan toe.

En die crisis? Ach, ze mogen dan de naam hebben die zelf veroorzaakt te hebben, maar het is ingegeven door onhandig gereguleer. En iedere bankier weet dat als het om hun eigen hachje gaat ze rondjes om de regulator rennen. Dat ze jou vooral "mag niet van de regulator" verkopen is gewoon een handig argument als het zo uitkomt. Als het om hun eigen geld gaat, weten ze ineens alle achterdeurtjes te vinden.

Zolang er maar geen sieberse sieberHACKERS met een sieberzwarte hoed in hun sieberspullen verscholen zitten! Siebers nog aan toe!
14-06-2013, 16:54 door Sarodj
Grappig, banken zijn juist mijn grootste fobie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.