image

België wil systeem Europese passagierslijsten snel bespreken

dinsdag 13 januari 2015, 12:03 door Redactie, 5 reacties

De Belgische staatssecretaris voor privacy Bart Tommelein heeft er namens de Belgische regering op aangedrongen om de onderhandelingen over een Europees systeem om passagierslijsten van vliegtuigen uit te wisselen snel opnieuw op te starten. Daarbij moet er volgens Tommelein voldoende oog zijn voor privacy, zoals de manier waarop gegevens worden uitgewisseld, hoelang ze worden bewaard en wie welke data kan bekijken.

De Europese onderhandelingen omtrent het uitwisselen van passagiersgegevens liepen in het verleden stuk omdat verschillende parlementsleden vreesden voor de aantasting van de privacy. Tommelein zegt deze bezorgdheid te begrijpen. "Daarom is het belangrijk dat de onderhandelingen snel opnieuw opgestart worden." Hij citeert daarbij federaal fractieleider Patrick Dewael, die onlangs nog liet weten dat de strijd tegen terreur altijd moet worden gevoerd binnen de grenzen van de democratische rechtsstaat. "Want het grootste cadeau dat we kunnen doen aan terroristen, is het opofferen van onze rechtsstaat en haar principes in die strijd."

Reacties (5)
13-01-2015, 18:33 door Anoniem
Kijk, een Belg die het door heeft, getuige de laatste zin :)
Nou gewoon 'passagierslijsten' nog afschaffen, en dan gaat het weer ergens heen. Gewoon controleren voor instappen. Heb je die lijst ook nergens voor nodig, laat staan uitwisseling van lijsten.
13-01-2015, 19:38 door Anoniem
Ach,weer dat gedoe,niemand kan ooit eens prive op vakantie omdat alles zo weer op straat komt te liggen waar heen iemand naar toe gaat.
13-01-2015, 23:40 door Anoniem
Eindelijk eens iemand (Patrick Dewael) die het begrijpt, en dan krijg je weer zo'n nitwit die vindt dat daar snel over gepraat
moet worden om dat toch door te drukken.

Terroristen hou je er niet mee tegen, maar die zitten wel in hun vuistje te lachen dat ze de vrije wereld toch maar mooi
tuk hebben.
14-01-2015, 09:45 door Anoniem
"De Europese onderhandelingen omtrent het uitwisselen van passagiersgegevens liepen in het verleden stuk omdat verschillende parlementsleden vreesden voor de aantasting van de privacy."

Dus in het verleden is dit al besproken en afgeschoten met het oog op privacy. Maar vanwege een stelletje (false flag?) terroristen moet dit toch weer opnieuw worden besproken. Waarom? Omdat men toch die privacy wil afschieten?!?
Omdat die parlementsleden die vreesden voor aantasting van de privacy, nu bang zijn geworden van terrorisme?

Verder heb ik het stukje 3x gelezen. "Daarom is het belangrijk dat de onderhandelingen snel opnieuw opgestart worden."
Waarom? Daarom?!? "Daarom" is geen reden. In het stuk ervoor wordt nergens een specifieke reden gegeven waarom deze onderhandelingen nogmaals gevoerd moeten worden.

"Want het grootste cadeau dat we kunnen doen aan terroristen, is het opofferen van onze rechtsstaat en haar principes in die strijd."
Is dat de reden dat de onderhandelingen opnieuw gevoerd moeten worden? Omdat we een cadeautje aan het prepareren zijn voor de terroristen? Waarom zou je anders opnieuw gaan onderhandelen over iets wat in het verleden al is afgeschoten met het oog op privacy?!?
14-01-2015, 09:52 door Anoniem
Ook grappig; Op de link in het artikel (http://www.tommelein.com/onderhandelingen-europese-passagierslijsten-heropstarten-met-oog-voor-privacy/) staat bovenaan de pagina "Bart Tommelein. Staatssecretaris voor Bestrijding van de sociale fraude, Privacy en Noordzee."

Grappig dat hij staatsecretaris is voor de Bestrijding van Privacy (en daarnaast natuurlijk sociale fraude, en de Noordzee).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.