image

Cybervandalen claimen downtime Facebook en Instagram

dinsdag 27 januari 2015, 10:28 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 27-01-2015, 11:04

Een groep cybervandalen heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de downtime waarmee Facebook, Instagram en Tinder vanochtend te maken hadden. De websites waren korte tijd onbereikbaar, waarbij Facebookgebruikers een uur lang niet op de sociale netwerksite konden inloggen.

Op de eigen website verklaarde Facebook dat het met een grote storing te maken had en de oorzaak had gevonden, maar verdere details werden niet gegeven. Via Twitter laat de groep Lizard Squad weten achter de downtime te zitten. Deze groep was eind december ook verantwoordelijk voor aanvallen op Microsoft Xbox Live en het Sony Playstation Network. De DDoS-aanvallen die de groep op websites uitvoert zouden van duizenden gehackte routers afkomstig zijn. Onlangs werden verschillende leden van de groep aangehouden.

Update 11:04

Facebook stelt in een verklaring dat een technische aanpassing aan de website de boosdoener was. "De downtime werd veroorzaakt door een technisch probleem dat we zelf introduceerden. Het heeft niets te maken met Lizard Squad, Snowmageddon of andere externe partijen", aldus de sociale netwerksite.

Reacties (1)
27-01-2015, 11:18 door Anoniem
dat zou ik ook zeggen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.