image

Apple blokkeert onveilige Flash Player op Mac OS X

vrijdag 30 januari 2015, 13:44 door Redactie, 0 reacties

Om gebruikers tegen mogelijke aanvallen te beschermen heeft Apple onveilige versies van Adobe Flash Player op Mac OS X geblokkeerd. Mac OS X beschikt over een "webplug-in blockingmechanisme" dat Apple regelmatig updatet om onveilige plug-ins te blokkeren en zo drive-by downloads te voorkomen.

Dit weekend patchte Adobe een kritiek lek in Flash Player dat actief wordt gebruikt om Windowsgebruikers aan te vallen. Wie op Mac OS X met Safari surft en niet de meest recente Flash Player-versie gebruikt en een site bezoekt die de plug-in aanroept krijgt een melding te zien varierend van "Blocked plug-in", "Flash Security Alert" of "Flash out-of-date". In de melding staat dat Adobe Flash Player verouderd is en er een nieuwere versie via Adobe kan worden gedownload.

De meest recente Flash Player-versies op Mac OS X zijn Flash Player 16.0.0.296 en 13.0.0.264. Alle versies hiervoor worden geblokkeerd. Gebruikers die toch een oudere versie van Flash Player willen gebruiken kunnen dit via "Internet plug-in management" in Safari doen, en zo de plug-in op betrouwbare websites in een onveilige mode draaien. Verder stelt Apple dat gebruikers die problemen hebben met het downloaden of installeren van Flash Player, hiervoor contact met Adobe moeten opnemen.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.