image

Konami en Nintendo doelwit brute force-aanvallen

woensdag 10 juli 2013, 15:46 door Redactie, 1 reacties

Spelontwikkelaars Konami en Nintendo zijn het doelwit van brute force-aanvallen geworden, waarbij aanvallers de inloggegevens van tienduizenden gebruikers wisten te achterhalen. Deze week was het eerst Club Nintendo dat liet weten dat het 15 miljoen inlogpogingen kreeg te verduren, waarvan er uiteindelijk 24.000 succesvol waren. Mogelijk zijn de inloggegevens afkomstig van een 3e partij.

Het is echter nog onduidelijk of dit werkelijk het geval is en wie deze derde partij is. Door de inbraak zijn de namen, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen van de 24.000 gehackte accounts gecompromitteerd. De accounts en wachtwoorden van getroffen gebruikers zijn tijdelijk uitgeschakeld, waarbij gebruikers wordt aangeraden om eerst een nieuw wachtwoord aan te maken.

Konami
Nu blijkt dat Nintendo niet de enige is die op deze manier is aangevallen, aangezien ook de Japanse spelontwikkelaar Konami het doelwit van brute force-aanvallen is geworden. Konami, bekend van Metal Gear Solid en Pro Evolution Soccer, laat weten dat het tussen 9 juni en 4 juli een groot aantal mislukte inlogpogingen voorbij zag komen.

Uiteindelijk werd er 4 miljoen keer geprobeerd in te loggen, wat in 35.000 gevallen succesvol was. Daardoor kregen de aanvallers toegang tot echte namen, adresgegevens, telefoonnummers en e-mailadressen van gebruikers.

De Konami ID's zijn ook te gebruiken om toegang tot andere Konami websites in Japan te krijgen, waaronder een webwinkel. Er zouden echter geen aanwijzingen zijn dat de gestolen inloggegevens zijn gebruikt om toegang tot betaalde diensten te krijgen. Ook nu krijgen gebruikers het advies om hun wachtwoord te wijzigen.

Reacties (1)
10-07-2013, 15:59 door DanielG
Snel! up-up-down-down-left-right-left-right-B-A !!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.