image

Google waarschuwt voor sites met ongewenste software

dinsdag 24 februari 2015, 09:56 door Redactie, 10 reacties

Google waarschuwde gebruikers van de zoekmachine en Chrome al als ze malware willen downloaden of websites bezoeken die malware proberen te installeren, maar nu tonen de browser en zoekmachine ook een waarschuwing als gebruikers op websites komen die ongewenste software aanbieden.

Het gaat dan om software die invloed op het internetgebruik heeft, bijvoorbeeld door het aanpassen van de startpagina of het tonen van extra advertenties op websites. In het geval van Chrome verschijnt er een opvallende waarschuwing die uitlegt dat de achterliggende website beter niet kan worden bezocht. Om te voorkomen dat internetgebruikers via de zoekmachine op deze sites terechtkomen laat Google Search nu ook signalen zien die voor dit soort misleidende websites waarschuwen.

Als laatste is Google ook begonnen om advertenties uit te schakelen die naar dit soort ongewenste software leiden. "We zijn continu bezig om mensen op internet te beschermen", zegt Google software-ingenieur Lucas Ballard. Webmasters krijgen het advies om hun website voor de Google Webmaster Tools aan te melden. Op die manier kan Google de webmaster waarschuwen als er op de website zaken worden gevonden die mensen naar ongewenste software leiden.

Image

Reacties (10)
24-02-2015, 10:49 door prikpost
"We zijn continu bezig om mensen op internet te beschermen", zegt Google software-ingenieur Lucas Ballard. Webmasters krijgen het advies om hun website voor de Google Webmaster Tools aan te melden. Op die manier kan Google de webmaster waarschuwen als er op de website zaken worden gevonden die mensen naar ongewenste software leiden.
ende gij geleuf da?
24-02-2015, 11:49 door Ramon.C
Door prikpost:
ende gij geleuf da?

neen nie eg
24-02-2015, 14:09 door Anoniem
Dus Google gaat een gebruiker waarschuwen wanneer het naar grote software aanbieders als en.softonic.com, download.cnet.com, ...wordt geleid?

Dat zal vast een interessant juridisch staartje gaan opleveren.
24-02-2015, 14:52 door Anoniem
Ja , ik geloof dat wel.

Google heeft zich mooi in een positie gemanoeuvreerd dat ze voor veel mensen onmisbaar zijn , en op zo'n manier dat ze zo ongeveer alles van je weten.
Dit initiatief is in mijn ogen niet anders , op zich een goed initiatief .
Maar wel weer een die er voor zorgt dat we nog meer afhankelijk van Google worden.
24-02-2015, 15:03 door Anoniem
Volgens mij doen ze dat al jaren toch? Waarom is dit dan ineens nieuws?
24-02-2015, 15:27 door Anoniem
"We zijn continu bezig om mensen op internet te beschermen", zegt Google software-ingenieur Lucas Ballard.

Moeilijk te geloven nadat een paar weken geleden "Doubleclick.net", bij herhaling (!), malware verspreidde via advertenties.
En wie is de eigenaar van "Doubleclick.net"?
Oh ja. GOOGLE !
Waarschuwen voor malvertising? Nee natuurlijk niet.

"We zijn continu bezig om mensen op internet te bespioneren", lijkt me dichter bij de waarheid.
25-02-2015, 08:08 door Anoniem
Iemand die google nog gebruikt dan???
25-02-2015, 12:38 door Anoniem
ende gij geleuf da?

Sure, kijk maar naar zaken als Google Safebrowsing.

We zijn continu bezig om mensen op internet te bespioneren

Het een sluit het ander niet uit.
02-03-2015, 13:18 door Jan Kol
Even getest maar werkt kennelijk nog niet, want de algemeen bekende adware en andere ellende verspreider Softonic heeft geen melding of ook Softonic moet een vriendje van Google zijn....

Overigens hoeft Google niet zo veel van je te weten als je via startpage.com of eventueel de zuster/moeder ixquick.com gaat zoeken, wat ik al geruime tijd doe. In feite is startpage of ixquick een soort "voorportaal" voor zoeken met Google dat jouw identiteit verdoezelt. En sorry voor een voorgaande bijdrage: Google Saferbrowsing is een product van Google en derhalve redelijk verdacht.

En ja, wie niet oplet is de klos. Helaas zijn dat er velen die te weinig kennis van zaken hebben en die dan in de ellende terecht komen omdat ze niet weten wat ze doen. Zeg maar autorijden en tegelijk televisie kijken; echt ik zag het gisteren ter hoogte van Zwolle op de A28 in een Mercedes met alleen een bestuurder er in en een klein TV-schermpje met bewegende beelden in het midden van het dashboard. Zijn rijstijl was er op afgestemd zal ik maar zeggen. Zo iemand vraagt om ellende en helaas zijn er computergebruikers met eenzelfde suïcidaal gedrag. Bij een oplettende computergebruiker zal dit zo'n vaart niet open.
02-03-2015, 20:59 door Anoniem
Door prikpost:
"We zijn continu bezig om mensen op internet te beschermen", zegt Google software-ingenieur Lucas Ballard. Webmasters krijgen het advies om hun website voor de Google Webmaster Tools aan te melden. Op die manier kan Google de webmaster waarschuwen als er op de website zaken worden gevonden die mensen naar ongewenste software leiden.
ende gij geleuf da?

Neu,het zal niet allemaal een lie zijn maar als ik op een bepaalde streaming site wil die me al meer dan bekent is en ik precies weet welke van de aanbieders veilig zijn...dan komt zeker een waarschuwing, toch????

Bekende zaak van mijn virusscanner, die blokkeerde gelijk de hele site, heb ik hem ook maar geblokt, fair toch, oh boy..;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.