image

Silent Circle onthult Blackphone 2 en Blackphone+ tablet

maandag 2 maart 2015, 16:27 door Redactie, 2 reacties

Beveiligingsbedrijf Silent Circle heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een nieuwe privacysmartphone en tablet aangekondigd, alsmede een compleet privacyplatform voor bedrijven. Het privacyplatform bestaat uit een combinatie van apparaten, software en diensten, waaronder de nieuwe Blackphone 2 en de Blackphone+ tablet.

De Blackphone 2 is de opvolger van de Blackphone, een smartphone die helemaal is gericht op privacy en veiligheid. Het nieuwe model richt zich op privacy voor en binnen bedrijven en zou naadloos met mobile device management-oplossingen samenwerken. Verder is het toestel van een snellere processor, meer geheugen, een groter scherm en betere batterij zijn voorzien. Het toestel zal in de tweede helft van dit jaar verschijnen. Later dit jaar volgt ook nog de Blackphone+, een op privacygerichte tablet. Verdere details over dit toestel zijn echter niet bekendgemaakt.

Software

Naast nieuwe hardware kondigde Silent Circle ook nieuwe software en diensten aan, waaronder Silent Meeting. Dit is een systeem voor het opzetten van beveiligde conference calls met meerdere deelnemers. Ook zullen alle nieuwe Blackphone-toestellen van de Silent Store worden voorzien, de eerste op privacygerichte app store, waarbij alle aangeboden apps door Silent Circle zijn gecontroleerd.

Een andere dienst die werd geïntroduceerd is Silent World. Hiermee kunnen gebruikers beveiligd communiceren met mensen die geen Silent Phone-applicatie hebben. Deze dienst is echter alleen beschikbaar in gebieden die door Silent Circle worden gedekt. Ondanks alle aandacht voor de veiligheid van de telefoon is die niet onkwetsbaar. "Een veilige telefoon bestaat niet", aldus Mike Janke, medeoprichter en voorzitter van Silent Circle, tegenover de Wall Street Journal. Volgens Janke kunnen de meest geavanceerde geheime diensten als het moet waarschijnlijk op elke telefoon inbreken.

Reacties (2)
03-03-2015, 08:07 door NebulaH
Het zou mooi zijn als ze ditmaal wel voor een SoC kiezen met goede baseband isolation. Het vorige model had gewoon de standaard Qualcomm waarbij potentieel baseband attacks gedaan kunnen worden en daarmee geheugen modificatie ook tot de mogelijkheden behoort.

Bij de GSMK Cryptophone 500 is het wat dat betreft beter gedaan. Deze telefoon is op de i9300 gebaseerd en heeft een baseband firewall draaien (denk aan iets als Android-IMSI-Catcher-Detector). Maarja, er is waarschijnlijk wel een flink prijsverschil.

Efin, Blackphone2 dus even in de gaten houden :-)
03-03-2015, 08:15 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 03-03-2015, 08:16
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.