image

Clinton draaide thuis eigen mailserver voor officiële e-mails

woensdag 4 maart 2015, 14:44 door Redactie, 1 reacties

Hillary Clinton gebruikte toen ze minister van Buitenlandse Zaken was niet alleen een privémailadres voor officiële overheidszaken, ze draaide thuis haar eigen mailserver. De Associated Press ontdekte dat de mailserver van Clinton een IP-adres gebruikte dat op haar thuisadres stond geregistreerd.

Het draaien van een eigen mailserver zou Clinton verschillende juridische mogelijkheden hebben gegeven om overheidsverzoeken of private dagvaardingen, in criminele, administratieve of burgerlijke zaken te blokkeren, omdat haar advocaten in de rechtbank bezwaar zouden kunnen maken voordat de e-mails overhandigd zouden moeten worden. Aangezien de Secret Service het huis van Clinton bewaakte zou ook fysieke diefstal van de mailserver onwaarschijnlijk zijn. Het is echter onbekend wie de server van Clinton beheerde.

Uit online gegevens blijkt dat eind 2012 de instellingen van het domein dat Clinton voor haar e-mailverkeer gebruikte werd aangepast, om de servers van Google als back-up te gebruiken. Vijf maanden later werden de instellingen weer veranderd, waarbij dit keer de servers van MX Logic werden ingesteld. Het bestaan van Clinton's privémailadres werd begin 2013 openbaar toen een hacker verschillende e-mails van Witte Huis-adviseur Sidney Blumenthal had gestolen en die openbaar maakte. In de gelekte e-mails stonden ook berichten van Clinton.

Vorig jaar tekende president Barack Obama nog een wet die het gebruik van privémail voor overheidsfunctionarissen verbiedt, tenzij ze kopieën in hun officiële account bewaren of die binnen 20 dagen naar hun overheidsaccount forwarden. De wet werd echter van kracht toen Clinton al een jaar geen minister meer was.

Reacties (1)
04-03-2015, 19:23 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.