image

Problemen met updates voor Windows Server 2003 opgelost

dinsdag 17 maart 2015, 14:47 door Redactie, 1 reacties

Microsoft heeft problemen met twee beveiligingsupdates voor Windows Server 2003 die vorige week verschenen opgelost. Het gaat om Microsoft Security Bulletin MS15-025, die meerdere kwetsbaarheden in de Windowskernel verhelpt. Door een fout bleef Microsoft de update aan gebruikers aanbieden, ook al hadden die de patch al geïnstalleerd.

Er is nu een nieuwe versie van de update verschenen. Zowel gebruikers die de eerste versie van de update nog niet hadden geinstalleerd, als beheerders die dit wel hadden gedaan, moeten de nieuwe versie installeren. Volgens Microsoft is dit noodzakelijk om toekomstige detectieproblemen met updates te voorkomen.

Het tweede probleem speelde in Microsoft Security Bulletin MS15-027, die een kwetsbaarheid in NETLOGON oplost. Na installatie van de update konden er "connectiviteitsproblemen" ontstaan. Ook in dit geval is er een nieuwe versie van de update verschenen die beheerders van Server 2003 moeten installeren, ongeacht of ze de eerste versie van de update wel of niet hadden geinstalleerd.

Reacties (1)
17-03-2015, 16:38 door vimes
Ik wacht altijd met de updates tot een paar dagen voor de nieuwe updateronde. Dat scheelt wel zoveel ellende.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.