image

Belgische politie waarschuwt voor nagemaakte opslagmedia

donderdag 2 april 2015, 13:17 door Redactie, 5 reacties

De Belgische politie heeft consumenten gewaarschuwd voor nagemaakte USB-sticks, SD-kaarten en andere geheugenkaarten die zijn geherprogrammeerd waardoor er een grotere capaciteit wordt getoond dan in werkelijkheid het geval is. De nagemaakte geheugenkaarten zouden vooral uit Azië afkomstig zijn.

"Stel, u bent niet op de hoogte van wat voorafgaat en koopt zo'n kaart. U steekt ze in uw digitaal toestel, ze wordt geopend en u krijgt de aangekondigde capaciteit te zien. U maakt enkele foto's en alles verloopt goed. In feite verloopt alles goed zolang u de echte capaciteit gebruikt, die u natuurlijk niet kent", aldus de waarschuwing. Zodra de werkelijke capaciteit wordt overschreven zullen alle opgeslagen bestanden verdwijnen.

Iets wat consumenten pas zullen ontdekken als ze de USB-stick of geheugenkaart op hun computer aansluiten, aldus de politie. De nagemaakte goederen zouden onder andere via veilingsites als eBay en Amazon worden aangeboden. De politie geeft consumenten het advies om goed de kleine lettertjes te lezen, aangezien de aanbieders daarin elke aansprakelijkheid afwijzen. Ook wordt aangeraden om de opslagmedia bij een lokale winkel aan te schaffen en altijd voor een merkproduct te kiezen.

Reacties (5)
02-04-2015, 15:17 door Anoniem
Goh, beetje laat niet? Die werden 5 jaar geleden al aangeboden als zijnde 64gb en 128gb terwijl dat nog geen standaard was.
02-04-2015, 16:21 door Anoniem
vroeger kon je van 1gb -> 2gb usb sticks maken.. dit ging in de meeste gevallen gewoon goed..
02-04-2015, 16:58 door Anoniem
Vroeger kon je Floppies HD maken door met een soldeerbout een extra gaatje te branden.
MAAR DAT IS HET PUNT HIER DUS NIET.
02-04-2015, 21:53 door Anoniem
De politie geeft consumenten het advies om goed de kleine lettertjes te lezen, aangezien de aanbieders daarin elke aansprakelijkheid afwijzen.

Ik zie de volgende economische crisis al aankomen.
Weinig producten die nog verkocht zullen gaan worden na dit advies.
03-04-2015, 11:50 door EKTB
Ook wel eens gehad, een MemoryStick die minder opslag bleek te hebben dan aangegeven.

Geld v/d verkoper teruggekregen. En sindsdien koop ik alleen Sandisk kaartjes in de winkel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.