image

Consumentenbond stopt met WebTrader-logo

woensdag 5 september 2001, 13:13 door Redactie, 1 reacties

Webwereld meldt dat de Consumentenbond per 1 januari volgend jaar stopt met het WebTrader-logo voor internetwinkels. 'WebTrader heeft zijn werk gedaan.'zo schrijft de directeur van de Consumentenbond in de e-mail aan de webwinkels. Het Webtrader-keurmerk was een voortdurende bron van kritiek voor de consumentenbond. Zo bleek dat een groot aantal winkels met het Webtrader-logo open stonden voor misbruik door krakers. De Consumentenbond was echter van mening dat beveiliging van e-commerce sites niet onder de bepalingen van het Webtrader programma viel, ondanks het streven van de bond door middel van Webtrader het 'vertrouwen van de consument in het winkelen via internet te vergroten'.

Reacties (1)
05-09-2001, 21:30 door Moonpops
Uit het bericht van WebWereld:
WebTrader ging van start in 1999. Doel was het 'vertrouwen van de consument in het winkelen via internet te vergroten'. Als een internetwinkel bij WebTrader is aangesloten betekent dat onder meer dat de winkel ook daadwerkelijk bestaat en dat consumenten een besteld product binnen de daarvoor geldende termijn krijgen thuisbezorgd. Bovendien is er een 'niet goed geld terug garantie'.
Het lijkt mij dat de consumentenbond vanwege incompetentie en gebrek aan expertise deze dienstverlening heeft gestopt. Ik vraag me af hoeveel dit certificaat de consumentenbond heeft opgeleverd? Weet iemand hoeveel het kostte en hoeveel winkels waren gecertificeerd?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.