image

Online vakantiefraude kost Britten 3 miljoen euro per jaar

zondag 19 april 2015, 11:58 door Redactie, 0 reacties

Het boeken van vakantiewoningen via internet die achteraf niet blijken te bestaan terwijl er wel is betaald, kost Britse slachtoffers jaarlijks zo'n 3 miljoen euro, zo blijkt uit onderzoek van het National Fraud Intelligence Bureau (NFIB), dat onderdeel van de City of London Police is.

Vorig jaar namen 1569 slachtoffers van de fraude contact op met een speciale hulplijn van de politie. Het gemiddelde schadebedrag bedroeg 1230 euro, hoewel er ook een slachtoffer was dat voor bijna 86.000 euro het schip in ging. De schade is niet alleen financieel, aangezien een derde van de slachtoffers aangaf dat de fraude ook impact op hun gezondheid had. Voor 167 slachtoffers waren de gevolgen van het misdrijf zo ernstig dat ze medische zorg nodig hadden.

De fraude blijkt vooral in de zomermaanden en december voor te komen, waarbij het vooral mensen tussen de 30 en 49 jaar zijn die het slachtoffer worden. Vakantiegangers krijgen dan ook het advies om niet op één recensie af te gaan, maar goed uit te zoeken of de aanbieder van een vakantiewoning te vertrouwen is. Ook moet het geld niet direct naar de rekening van de eigenaar worden overgemaakt en moet het papierwerk worden gecontroleerd. De City of London Police besluit met een ander belangrijk advies. "Vertrouw op je instinct. Als iets te goed is om waar te zijn, dan is dat meestal het geval."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.