image

BT gaat hackers digitale veiligheid van auto's laten testen

maandag 20 april 2015, 14:49 door Redactie, 1 reacties

Nu auto's steeds vaker met internet verbonden zijn en over technologieën zoals Wi-Fi, 3G, 4G en Bluetooth beschikken wordt ook het risico vergroot dat aanvallers voertuigen kunnen aanvallen. Beveiligingsbedrijf BT heeft daarom een "hackdienst" voor autofabrikanten gelanceerd.

De dienst test verschillende onderdelen die van binnenuit de auto toegankelijk zijn, zoals Bluetooth-verbindingen, USB-poorten, dvd-drives, verbindingen met mobiele netwerken en stroomaansluitingen. Alle systemen die communiceren met het voertuig worden doorgelicht. Het doel is het identificeren van zwakke plekken waar zonder toestemming systeeminstellingen kunnen worden gewijzigd of malware in de auto kan worden geïnstalleerd.

Onder deze systemen vallen ook de laptops van onderhoudstechnici, aanbieders van informatiediensten en andere ondersteunende systemen. Volgens BT roepen alle nieuwe technologieën in auto's zorgen op over de mogelijkheden van kwaadwillenden om toegang tot essentiële functies en elementen van "verbonden" voertuigen te krijgen en deze te bedienen. Ook kan informatie over de gewoontes van bestuurders voor commerciële doeleinden worden gebruikt zonder dat de bestuurder dit weet of hier toestemming voor heeft gegeven.

Reacties (1)
20-04-2015, 16:37 door Anoniem
Hack De Auto, Man. Met je hoedje. Wel op de kleur letten, hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.