image

Delftenaren kunnen gemeente via WhatsApp benaderen

maandag 20 april 2015, 16:36 door Redactie, 6 reacties

Inwoners van Delft kunnen vanaf vandaag via de populaire digitale berichtendienst WhatsApp vragen stellen aan de gemeente. Het gaat om een proef waarbij minister Plasterk van Binnenlandse Zaken tijdens een werkbezoek het eerste WhatsApp-bericht naar de gemeente stuurde.

Volgens Delft blijft het aantal Nederlandse WhatsApp-gebruikers stijgen. De gemeente ziet in de berichtendienst dan ook een mogelijkheid om de dienstverlening aan burgers en bedrijven te verbeteren. Het gebruik van WhatsApp zal in eerste instantie maximaal een halfjaar worden getest. Tijdens deze zes maanden moet blijken of het gebruik van WhatsApp door de gemeente in een behoefte voorziet.

Belangrijke voorwaarde is volgens Delft dat de dienst gemak oplevert voor de inwoners. Als de proef succesvol is wordt de werkwijze voorgezet. De gemeente zegt dat het geen privacygevoelige informatie via WhatsApp zal versturen. Delft is al enige tijd bereikbaar via social media als Facebook en Twitter.

Reacties (6)
20-04-2015, 21:06 door Anoniem
Zou toch eerder voor een eigen app gaan die vrijwel identiek als Whatsapp functioneert maar in beheer van de gemeente is. Dit moet men niet willen met alle data die gemined wordt.
20-04-2015, 22:08 door Anoniem
JE kan maar beter niet in deze gemeente wonen, de ambtenaren hebben met deze gang van zaken geen tijd meer om een goede beslissing te vormen, en dat is waar we allemaal in omkomen al die ad hoc uitlatingen en beslissingen.

met haasten wordt de meeste tijd versleten.
21-04-2015, 10:03 door golem

met haasten wordt de meeste tijd versleten.

Nee, met vergaderen wordt de meeste tijd versleten.
21-04-2015, 16:14 door Anoniem
Door Anoniem: Zou toch eerder voor een eigen app gaan die vrijwel identiek als Whatsapp functioneert maar in beheer van de gemeente is. Dit moet men niet willen met alle data die gemined wordt.

Als het via een aparte app gaat wordt de stap om deze te gebruiken weer een stuk groter. Whatsapp gebruikt al zo goed als iedereen dus is de drempel om te communiceren met de gemeente aanzienlijk lager. Ik twijfel alleen wel aan de kwaliteit van de informatie die over dit medium gaat. Zoals het voor de mensen makkelijk is om iets te vragen via Whatsapp, is het voor de ambtenaren ook makkelijk om "zomaar" iets te zeggen. Maar goed initiatief.
21-04-2015, 17:34 door Anoniem
Het blijft hier een security-forum, dus de vraag waarom ik niet met Signal (iOS) / TextSecure (Android) - beide van https://whispersystems.org/#privacy - vragen kan stellen moet natuurlijk even worden gesteld.
21-04-2015, 17:39 door Anoniem
Door Anoniem: JE kan maar beter niet in deze gemeente wonen, de ambtenaren hebben met deze gang van zaken geen tijd meer om een goede beslissing te vormen, en dat is waar we allemaal in omkomen al die ad hoc uitlatingen en beslissingen.

met haasten wordt de meeste tijd versleten.
Nu zeg je in feite dat die ambtenaren druk met werk zijn en daarom geen tijd voor het maken van goede beslissingen hebben, maar werkt een ambtenaar in Delft dan überhaupt wel of zitten ze de gehele dag te Whatsapp'en? Lijkt me een wob verzoekje waard.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.