image

Nieuw virus vraagt om oorlogsstem

maandag 24 september 2001, 23:23 door Redactie, 12 reacties

Er is een nieuw Trojaans paard gesignaleerd dat zich voordoet als een mogelijkheid om over een eventuele oorlog tussen 'Amerika en de Islam' te stemmen. TROJ_VOTE.A oftewel het 'Vote virus' arriveert als een mailtje
met als onderwerp 'Peace between America and Islam!' en heeft als tekst 'Hi. Is it a war against America or Islam!? Let's vote to live in peace!'. Als Gebruikers vervolgens de attachment genaamd WTC.exe openen worden alle bestanden op de schijf van de PC gewist en wordt het Trojaanse paard doorgestuurd naar alle emailadressen in het adresboek. Als de betreffende PC een webserver draait wordt de hoofdpagina hiervan beklad met de tekst 'America...few days will show you what we can do!!! It's our turn Zaker is so sorry for you'. Er zijn nog geen anti-virus programma's die het virus herkennen, dus pas goed op, en let op nieuwe updates voor uw anti-virus programma.

Reacties (12)
24-09-2001, 23:47 door lkuunders
Informatie via de gebruikelijke kanalen, te weten:
[URL=http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/w32.vote.a@mm.html]- Symantec[/URL]
[URL=http://vil.nai.com/vil/virusSummary.asp?virus_k=99212]- McAfee (Avert)[/URL]

Door deze beide AV leveranciers wordt het gevaar van het virus als laag ingeschaald. Dit kan wel eens voor morgenvroeg 07:00 uur verandert zijn :rolleyes:

-Leon.
25-09-2001, 08:36 door Anoniem
Met de Office security update van Microsoft zijn dit soort attachments niet meer gevaarlijk!
25-09-2001, 09:37 door lkuunders
AV leveranciers wordt het gevaar van het virus als laag ingeschaald. Dit kan wel eens voor morgenvroeg 07:00 uur verandert zijn.
En jawel. Aladdin is de eerste die hem op Medium heeft gezet:
[url=http://www.ealaddin.com/home/csrt/valerts.asp?cf=tl]Medium Virus Alert[/url]
25-09-2001, 10:31 door Anoniem
Paddy: en dus wordt het toch een grote ***zooi.
Bijna niemand installeert die dingen namelijk. Dat is uit
ervaring wel gebleken.

-------
Zoef
25-09-2001, 11:32 door Anoniem
Originally posted by
Paddy: en dus wordt het toch een grote ***zooi.
Bijna niemand installeert die dingen namelijk. Dat is uit
ervaring wel gebleken.

-------
Zoef


Misschien is het dan de tijd om de bedrijven hiervoor verantwoordelijk te stellen? Slecht beheer kost bakken met geld. Als postmaster krijg ik dagelijks 50 tot 80 sircam mailtjes binnen. De gebruikers kunnen dit soort bestanden niet versturen door een simpele update.
25-09-2001, 13:02 door Anoniem
heb al jaren geen outlook meer ,mis het niet,en heb ook nog nooit een virus gehad,dussss..........
Vooral bedrijven hebben hier veel last van,als particulier raad ik aan om ms oulook niet te gebruiken,doe je het wel dan heb je zelf schuld aan het verspreiden van het virus.
25-09-2001, 13:38 door pierpanda
Voor wie Norton AntiVirus heeft, is nu de laatste update beschikbaar voor W32.Vote.A@mm.


Pierpanda
25-09-2001, 20:20 door Anoniem
Omgeven door mist kijk ik naar de virtuele wereld, en denk: Vanwaar nu alle paniek?
'Voor wie NAV gebruikt.......' Geen één virusscanner is perfect. Bovendien verspreid het virus zich al een paar dagen ZONDER dat de update er was. In die tijd kun je vrolijk elke dag een virusscan draaien, maar dat heeft in dit geval geen enkel nut.
Geen Outlook (Express) gebruiken is een optie. Microsoft producten überhaubt niet gebruiken, is ook een optie. Maar zoals altijd is er overal wel wat mee aan de hand.
Geen één systeem is 100% veilig, omdat er nog steeds van die mensen zijn die alle bijlage's maar openen die ze binnen krijgen, en alle programma's zomaar installeren die ze gedownload hebben van het internet. Met alle gevolgen van dien.
Begrijp me niet verkeerd: Ik heb veel lol aan alle dingen die het internet te bieden heeft, en maak er ook dankbaar gebruik van. Maar ik wordt af en toe gewoon een beetje moe van dat gedoe met virussen, worms, trojans en al wat er nog meer is. Gebruik je netwerk, of gewoon je pc verstandig en je hebt al een hele zorg minder. GEBRUIK EENS JE GEZOND VERSTAND in plaats van te vertrouwen op allerlei software die je zou moeten beschermen, en waarvan later zou kunnen blijken dat het stiekem toch niet helemaal goed gewerkt heeft.
Hmmz. Misschien komt dit allemaal nogal zwartgallig over, maar zo is het niet bedoeld. Ik wens iedereen veel plezier met zijn/haar internet gebruik, en ieder op zijn/haar eigen manier.
Greetzz.
25-09-2001, 20:32 door lkuunders
Geen één systeem is 100% veilig, omdat er nog steeds van die mensen zijn die alle bijlage's maar openen die ze binnen krijgen, en alle programma's zomaar installeren die ze gedownload hebben van het internet. Met alle gevolgen van dien. <...> GEBRUIK EENS JE GEZOND VERSTAND in plaats van te vertrouwen op allerlei software die je zou moeten beschermen, en waarvan later zou kunnen blijken dat het stiekem toch niet helemaal goed gewerkt heeft.
Dus toch maar een rijbewijs voor internet instellen??

:D

-Leon.
25-09-2001, 21:35 door Anoniem
:-) die discussie hadden we toch al gehad?
25-09-2001, 22:00 door lkuunders
:-) die discussie hadden we toch al gehad?
You bet! :D :D
27-09-2001, 17:53 door Anoniem
vette eikel zijn dat hey ik lik hun pik (niet)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.