image

ABN Amro voorziet alle bankpassen van contactloos betalen

woensdag 6 mei 2015, 08:51 door Redactie, 38 reacties

Voor het einde van dit jaar kunnen alle klanten van ABN Amro contactloos betalen. De bank gaat hiervoor de komende maanden 2,4 miljoen bankpassen vervangen, zo meldt Nu.nl. Op dit moment zou de bank al 2,3 miljoen passen hebben uitgegeven die contactloos betalen ondersteunen.

Via contactloos betalen kunnen bedragen tot 25 euro worden afgerekend door alleen de bankpas tegen de betaalautomaat te houden. Een pincode is verder niet nodig. Daarnaast geldt er een maximaal bedrag van op het moment 50 euro dat achtereenvolgens zonder pincode kan worden betaald. In het geval van verlies of diefstal zegt ABN Amro dat het de schade zal vergoeden. Wel moet een verloren of gestolen betaalpas direct worden gemeld.

Hoesje

Voor het contactloos betalen is het nodig dat de nieuwe betaalpas automatisch op het signaal van de betaalautomaat reageert. Daardoor is het mogelijk om het rekeningnummer van pashouders te achterhalen, zo laat de bank weten. Klanten die zich hier zorgen over maken kunnen bij hun bankkantoor een speciaal hoesje halen dat het signaal blokkeert. Bij het betalen moet de bankpas dan uit het hoesje worden gehaald. Voor wie helemaal geen bankpas met contactloos betalen wil is het mogelijk om een andere pas aan te vragen.

Reacties (38)
06-05-2015, 08:57 door Anoniem
Van wat voor materiaal is het hoesje gemaakt?
06-05-2015, 09:10 door Anoniem
Dus als je geen zin hebt in betalen door je pas in de rondte te zwaaien alsof hetniets kost moet je actie ondernemen EN wordt je bankpas ongevraagd drie keer dikker door dat hoesje. Lekker handig. Echt totaal gemak dat contactloos betalen.
06-05-2015, 09:19 door Anoniem
Ik heb inmiddels ook een dergelijke betaalpas, en ik vraag mij af, dat, als de pinbetalingsmogelijkheid en de contactloze betalingsmogelijkheid in één apparaat zitten, zal toch de kassamedewerker via een toets aan moeten geven welke van de twee
betalingsprocedures zal worden geactiveerd, anders bestaat de mogelijkheid, dat de klant twee keer voor dezelfde boodschappen betaalt.
06-05-2015, 09:20 door N4ppy
Door Anoniem: Van wat voor materiaal is het hoesje gemaakt?
Gerecyclde alu hoedjes ;)
06-05-2015, 09:32 door maboc
Interessant dat er kennelijk wel hoesjes zijn, maar deze niet standaard meegeleverd worden.
Mij lijkt zo'n hoesje essentieel om het systeem enigszins veilig te laten werken.
Het is dan vreemd dat zo'n onderdeel niet standaard wordt uitgeleverd.
06-05-2015, 09:41 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 06-05-2015, 09:43
[Verwijderd]
06-05-2015, 09:44 door Anoniem
Ik neem toch aan dat de bank klanten met zo'n pas ook de mogelijkheid geeft deze functionaliteit uit te schakelen (zoals andere banken ook doen).
Persoonlijk zit ik namelijk helemaal niet op deze functionaliteit te wachten!
06-05-2015, 09:55 door Anoniem
Leuk dat je een nieuwe pas aan kan vragen, maar de kosten daarvan berekenen ze dan wel weer door zelfs als de pas toch al vervangen moest worden vanwege de expiratiedatum. Als ze de keuze direct voorgelegd hadden van pas met of zonder contactloos betalen, dan had direct de juiste gestuurd kunnen worden. Overigens blijven ze wel volharden in dat zowel de bank als de klant voor elk misbruik verzekerd is. Maar goed dat kennen we want bij internetbankieren is dat ondertussen ook verschoven naar een nee, mist je kan aantonen dat je het zelf goed gedaan hebt.
06-05-2015, 09:56 door Anoniem
Ik scan regelmatig voor mijn werk contact en contactloze bankpassen.

Het gros van de lezers hier en elders denkt dat ik dan al geld op mijn eigen bankrekening heb staan. Zo werkt het niet, maar het is lastig kort en snel uit te leggen. Er is een groot verschil tussen het kunnen uitlezen van een bankpas, en het legitiem aanbieden op het financiële netwerk om ook daadwerkelijk de pas autorisatie om te zetten in een geldstroom van bankrekening A naar B. Een verschil dat menig Universiteit achterwege laat om zo hun publicaties zo gevaarlijk mogelijk over te laten komen
06-05-2015, 10:32 door Anoniem
Door Anoniem: Dus als je geen zin hebt in betalen door je pas in de rondte te zwaaien alsof hetniets kost moet je actie ondernemen EN wordt je bankpas ongevraagd drie keer dikker door dat hoesje. Lekker handig. Echt totaal gemak dat contactloos betalen.

Of je leert lezen: "Voor wie helemaal geen bankpas met contactloos betalen wil is het mogelijk om een andere pas aan te vragen." Dan heb je dus geen hoesje nodig en wordt je pas niet 'drie keer dikker'.

Ja, je moet nog wel zelf actie ondernemen.
06-05-2015, 11:14 door Anoniem
haast niemand wil dit, beetje geld verkwansen terwijl de rekeningen geld kosten maak die maar eerst weer is gratis of beter rente op saldo.
Verzin liever een appie abonnement dan hoef ik ook niet meer te pinne zo vaak maar daar heeft nog niemand aan gedacht lol.
06-05-2015, 11:40 door Anoniem
Makkelijk: zakkenrollers kunnen zo ongehinderd met andermans pasje overal tot 25 euro jouw bankrekening plunderen.
06-05-2015, 11:58 door Anoniem
Door Anoniem: haast niemand wil dit
Zou je hier een linkje naar dat onderzoek willen plaatsen? Ben erg geïnteresseerd.

Over het algemeen gaat het hier wederom om een hoop bij elkaar geraapte bangmakerij.

Door N4ppy:
Door Anoniem: Van wat voor materiaal is het hoesje gemaakt?
Gerecyclde alu hoedjes ;)
Lol
06-05-2015, 12:01 door Anoniem
Door Anoniem: Dus als je geen zin hebt in betalen door je pas in de rondte te zwaaien alsof het
niets kost moet je actie ondernemen EN wordt je bankpas ongevraagd drie keer dikker door dat hoesje. Lekker handig. Echt totaal gemak dat contactloos betalen.

Twee stukjes aluminiumfolie in mijn portemonnee geplakt en daar tussen zit mijn pasje. Veilig gevoel!
06-05-2015, 12:05 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
06-05-2015, 12:34 door Anoniem
Deze bank is goed bezig de titel meest omstreden en dubieus bedrijf binnen te halen. Na hun misstap met omstreden trackers voor internetbankieren gaan ze nu opt-out hanteren voor een zinloos en misbruik overgevoelig (met name van klantgegevens wel te verstaan) systeem.

Gevolg: iedereen gaat weer de bankpassen omruilen tegen een normale en al deze passen kunnen regelrecht de afvalbak in. Uiteraard kan de klant weer opdraaien voor de kosten van deze troep.

https://www.security.nl/posting/420099/Contactloze+bankpas+downgraden+naar+normale

en:

https://www.security.nl/posting/380108/ABN-Amro+werkt+niet+zonder+Omniture

Ps dat hoesje van de ABN werkt al niet als de pas slechts een paar millimeter uit het hoesje steekt. Meer een placebo-pashoes dus. Wat voor een hoop extra gepruts zorgt bij het betalen. Geen verbetering op een normale pas dus, in tegendeel.
06-05-2015, 14:13 door Anoniem
Toen ik belde om dit te blokkeren ging de medewerker 'ter verificatie' ineens vragen uit de bij- en afschrijvingen stellen. Wanner hebt u voor het laatst gepind, waar en hoeveel etc. Blijkbaar is het bij ABN Amro dus gebruikelijk dat medewerkers daar vrolijk in zitten te grasduinen. Vond het maar een grote privacy schending.
06-05-2015, 14:26 door Anoniem
Door pe0mot:...
Je kan via Internet bankieren aangeven dat je er geen gebruik van wilt maken. Bespaart alu hoedjes, zijn slecht voor de CO2 uitstoot.
Dat kan dus niet bij de ABN.
Je moet zelf actie ondernemen om zo'n hoesje te halen of om te bellen (voorzien van de normale telefoonkosten) voor een nieuwe pas zonder die contactloze onzin.
Daarentegen sturen ze die contactloze troep wel ongevraagd op en hoop van de banken is dus dat een groot gedeelte van de klanten het gewoon zal slikken.
Verder lekker de prijzen van de diensten blijven verhogen en de spaarrentes verlagen.
Ik kots op de hedendaagse bankwereld en helemaal de ABN.
06-05-2015, 16:31 door Anoniem
Eigenlijk zit na het 'overlijden' van de Chipknip eigenlijk niemand hierop te wachten, maar wordt dit weer iedereen door de strot geduwd. De techniek erachter is het normale NFC ( Near Frequentie Connection ), dat ook met iedere Android telefoon beschikbaar is. Als ze dit draadloos betalen aan de telefoon hadden gekoppeld hadden we gewoon met onze smartphone draadloos kunnen betalen. Wel zo gemakkelijk !
06-05-2015, 16:40 door Anoniem
Door maboc: Interessant dat er kennelijk wel hoesjes zijn, maar deze niet standaard meegeleverd worden.
Mij lijkt zo'n hoesje essentieel om het systeem enigszins veilig te laten werken.
Het is dan vreemd dat zo'n onderdeel niet standaard wordt uitgeleverd.

De kans dat de pas uitgelezen wordt lijkt mij erg onwaarschijnlijk. Het is technisch niet onmogelijk, maar men dient wel erg dicht bij de pas te komen om het te laten werken. De chip dient namelijk via inductie geactiveerd te worden. Dit inductieveld is dus het enige wat het magische hoesje van de bank tegenhoud. Een stuk je metaal bij de pas zou dus al voldoende moeten zijn om het zelfde effect te krijgen.

Mooi voorbeeld hier van is dat ik laatst probeerde bij de AH te betalen door mijn portemonnee langs de automaat te halen. Dit leverde al te veel storing op, waardoor de automaat al een foutmelding gaf. Dus ik acht de kans dat iemand de chip kan activeren - door met een scanner naast mij te staan - niet erg groot.
06-05-2015, 17:36 door Anoniem
Hoe kan ik weigeren?????
06-05-2015, 17:42 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Als ze dit draadloos betalen aan de telefoon hadden gekoppeld hadden we gewoon met onze smartphone draadloos kunnen betalen. Wel zo gemakkelijk !

En dan graag de kassabon gelijk naar smartphone gestuurd.
06-05-2015, 19:37 door Eric-Jan H te D
Door Anoniem: Hoe kan ik weigeren?????

aan de andere korte kant tegenover de chipcontacten de ontvangst/zendspoel doorslijpen
06-05-2015, 21:10 door Euro10000
Zelf heb ik de contactloze pas ontvangen, bij de ABN.
Deze gratis kunnen ruilen tegen normale pas, gelukkig gratis.
Of je dit van te voren door kunt geven weet ik niet, vermoedelijk zou het moeten kunnen door de bankmedewerker, als deze dit voor je account veranderd, dus ga naar je bank als je pas nog moet krijgen.
06-05-2015, 21:20 door Anoniem
Door Eric-Jan H te A:
Door Anoniem: Als ze dit draadloos betalen aan de telefoon hadden gekoppeld hadden we gewoon met onze smartphone draadloos kunnen betalen. Wel zo gemakkelijk !

En dan graag de kassabon gelijk naar smartphone gestuurd.

Prachtige kans voor de blachat wel zo makkelijk om even je telefoon te kapen.
Wat gemakkelijk is voor jou is dat ook voor een ander, hoewel wel andere doelstellingen
06-05-2015, 22:49 door Anoniem
Van ABN AMRO krijg ik nog steeds, na tientallen jaren, een vieze smaak in mijn mond waarbij het grootgraaien op de laatste plaats staat. Op de eerste plaats staat RO. De rotterdamse bank. De rotterdamse bank werd samengevoegd met de amsterdamse bank, vandaar amro. Dat is de bank welke de intermediair was bij het financieel steunen van de opkomst van nazi duitsland. Amerikaans en engels kapitaal vloeide op die manier naar duitsland om hitler te steunen. De enige reden waarom dit gebeurde was dat er geld te verdienen was als het regime zou zijn ingestort en Europa in puin. Dan trekt de handel aan want er valt wat te verdienen. Idem dito v.w.b. W.O. I, maar dat terzijde. Dus als ABN/AMRO met zo'n contactloze pas komt vraag ik mij af waar de adders onder het gras zitten. Dat moeten wel heel veel complete nesten zijn van addergebroed omdat die bank niets ten voordele doet voor u en mij maar wel ten voordele van zichzelf. Dat wou ik even kwijt.
07-05-2015, 07:07 door Anoniem
Heel goed en van aluminium (Bij de Action)

http://img.nudeal.nl/deals/4164/7997/bigthumb.jpg
07-05-2015, 11:32 door Anoniem
Betaalgemak = roofgemak
07-05-2015, 13:17 door Michiel T
De RABO doet hetzelfde, de nieuwe pasjes worden al naar klanten verstuurd.

Ik heb zelf het idee dat dit een haastige reactie is op de "nieuwe" smartphone NFC betalingssystemen (Apple Pay, Google Wallet, etc.). De banken zagen het betalingsverkeer mogelijk die kant op gaan, waardoor zij dus de controle en oh zo waardevolle metadata over betaalgedrag kwijt zouden raken.
08-05-2015, 14:29 door Anoniem
Als het goed beveiligd is waarom niet.
Zelfscannen bij de buurt super: ideaal voor je eigen budgetbeheer

Pasjes zitten in een metalen visite kaart houder (passen er 5 in)
Digitale controle is er en gaat zo snel niet meer weg en daar moet je in dit land helaas mee leren leven.

Mobiele telefoon heb ik geen meer.
Smartphone geen behoefte aan.
Pin automaten zie je steeds minder.

Ben zo gewend aan alles digitaal dat ik ook geen last meer heb van collectanten aan de deur.

Oh ja hoe ziet contant geld er nu ook weer uit.
14-05-2015, 13:17 door Anoniem
service mail gehad via me inlog, en die pas word binnenkort opgestuurd

moet hem wel activeren.
dus als ik dat niet doe kan ik nog een paar jaar gebruik maken van de originele pas.
11-06-2015, 05:38 door Anoniem
zo, wifi pass ingelevert bij de bank en daar is het onding doorgeknipt.
ze wilde me nog overtuigen dat er goede hoesjes zijn die het ding beschermen, maar ik was vastbesloten.
14-07-2015, 21:44 door Anoniem
Je hoeft hem niet te activeren. Ik heb steeds bij de AH geen betaalmogelijkheid pas geweigerd 3 kassa's verder. Ga ik naar andere winkel dit probleem niet! de kassadame van de AH zei je mag je pas er tegen aan houden.Met volle verbazing werd er betaald ik had geen idee en ja hoor ik kon betalen zonder pin. Ik wil dit niet vind het idioot. Dus ga het uitschakelen ik verdenk de abn samen met ah dat er elke keer pinpas weigering komt zodat er steeds meer op contact loos kan worden overgegaan.
26-10-2015, 07:05 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: haast niemand wil dit
Zou je hier een linkje naar dat onderzoek willen plaatsen? Ben erg geïnteresseerd.

Over het algemeen gaat het hier wederom om een hoop bij elkaar geraapte bangmakerij.

Door N4ppy:
Door Anoniem: Van wat voor materiaal is het hoesje gemaakt?
Gerecyclde alu hoedjes ;)
Lol
En waar gaat dat geld dan naar toe? Precies, naar de rekening van de dief! Weet je meteen waar je het weer terug kan krijgen en de politie weet hem ook te vinden. Dus misschien is het allemaal bangmakerij.
03-11-2015, 20:58 door Anoniem
sinds augustus probeert deze bank het contactloos betalen mij door de strot te duwen. Bij ING is het simpel; via internetbankieren kun je de mogelijkheid uit zetten. Dat kan niet bij de ABN; er moet een nieuwe pas worden aangevraagd, maar dat schijnt pas te kunnen als de pas MET contactloos bankieren wordt geactiveerd. Inmiddels heb ik nu voor de 3e keer ongevraagd een nieuwe pas met contactloos betalen ontvangen. klantenservice weet niet hoe het kan, er schijnen "spontaan" nieuwe passen te worden aangemaakt als je een pas zonder contactloos betalen hebt. Zo blijf je lekker aan de gang :-(
09-11-2015, 19:02 door Anoniem
Zojuist een paar ABN passen door de magnetron gehaald, er zit een flinke antenne in kan ik je zeggen. :)
Mijn oude waren nog geldig en blijven dat ook tot de expiratie datum.
28-11-2015, 14:18 door Anoniem
Ik heb nog twee oude aluminium ( denk ik, de magneet blijft er niet aan hangen) doosjes, waar ik eerder visitekaartjes in gebruikte. Aangezien visitekaartjes "uit" zijn gebruik ik deze niet meer. Kan iemand mij vertellen of ik er "veilig" een aantal "contactloze betaalpassen" in kan bewaren?
20-02-2016, 22:47 door Anoniem
Hoop dat Abn ook snel met optie komt om contactloos pinnen uit te schakelen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.