image

Amerikaanse politici willen vergeldingsaanval wegens hack

dinsdag 9 juni 2015, 17:20 door Redactie, 8 reacties

Verschillende Amerikaanse politici vinden dat de regering een vergeldingsaanval moet uitvoeren wegens de inbraak bij een overheidsinstantie waar mogelijk de gegevens van vier miljoen Amerikaanse ambtenaren zijn buitgemaakt, hoewel dit nog altijd niet is bevestigd. "Er moet hiervoor een prijs worden betaald", aldus afgevaardigde Peter King, een New Yorkse Republikein, tijdens Fox News Sunday.

Amerikaanse functionarissen vermoeden dat de Chinese overheid achter de aanval op het Office of Personnel Management zit. De overheidsinstantie is verantwoordelijk voor het screenen van overheidspersoneel. "Dit is de belangrijkste hack van federale netwerken in de Amerikaanse geschiedenis", aldus afgevaardigde Mike McCaul, Republikein uit Texas, tijdens Face the Nation van CBS.

Volgens McCaul zouden de aanvallers de informatie voor spionagedoeleinden hebben gestolen. King is van mening dat Obama de inbraak op het netwerk moet vergelden. "Deze landen of deze terroristische groepen moeten weten dat er gevolgen zijn als ze zich op deze manier gedragen." Het zijn niet alleen Republikeinen die actie van Obama verlangen. Ook Adam Schiff, Democraat en afgevaardigde voor Californië, vraagt zich af wanneer de VS de aanval inzet, zo meldt Bloomberg.

Reacties (8)
09-06-2015, 17:45 door Anoniem
Tof plan! Cybergeddon: EU tegen USA/UK vanwege vermeende spionage, Iran & N Korea tegen USA/Israel vanwege Stuxnet, USA tegen China en iedereen tegen Rusland want die vallen alles en iedereen aan. :P

In ieder geval geen zorgen meer over killer-robots als we weer in het stenentijdperk moeten leven.
09-06-2015, 17:57 door Anoniem
Een vergeldingsaanval kan geen mogelijkheid zijn, dat simpelweg een oorlogsverklaring.
Sancties opleggen, dat is een vergeldingsaanval.

"Deze landen of deze terroristische groepen..."
Als je dit onderscheid nog niet kan maken, hoe kun je dan nou al gaan roepen om vergeldingsacties.
"Ook Adam Schiff...wanneer de VS de aanval inzet."
Wat dacht je van 'nadat we weten we het was'?
09-06-2015, 18:15 door Anoniem
Geen idee wie het waren of wat er echt gebeurd is, "HET WAREN HAKCURS!!!1!" en nu moet er dus "TERUGGEHAKCT!!1!" worden? Ik denk dat we onze loyale steun als NATO bondgenoot moeten laten zien en een delegatie van al onze overheidshakcurs moeten sturen onder leiding van opa ivo o. en fredje t. moeten sturen om te helpen met dat "terughakcen". En hou ze gelijk maar. Nee we hoeven ze niet terug.
09-06-2015, 18:24 door Wadjinn
Dit is zo onvolwassen kinderlijke reactie. Het bewijs dat een Amerikaan geen gezond verstand heeft wordt weer eens geleverd. Eerwraak, bloedwraak, vergelding...? Als klein kindleerde ik al dat dit nooit een oplossing bied alleen ellende. Nu is Amerika per definitie al de grootste ellende veroorzaker in de wereld.
09-06-2015, 20:36 door karma4
Aangezien de VS openlijk toegeeft dat het hacken van bevriende en niet bevriende naties gewoon is, wat is het probleem dat andere naties het zelfde bij de VS doen?

Moeten ze wel zelf de beveiliging goed op orde brengen en niet afwachten tot anderen van de lekken en de gemakzucht profiteren.
Gelijke monikken gelijke kappen of was er iets van more equal than the others
09-06-2015, 21:57 door Anoniem
"Het zijn niet alleen Republikeinen die actie van Obama verlangen....

Nee, duh. Maar veelal wel als eerste. En dan met name de 'einde der tijden' ("bijbelsiaanse" Armageddon) types.

Dit niveau, zeg maar:

http://www.rightwingwatch.org
http://www.splcenter.org/hate-map

Overigens vaak dezelfde types die bijvoorbeeld liever geen netneutraliteit in werking hebben, en het e.e.a. het liefst afsluiten met één enkele rode knop. "Ik druk op een knop, en 'het' (onderhavige probleem) bestaat niet meer". Dat type simplisten, zeg maar.
10-06-2015, 11:09 door Anoniem
Politici.... Als je écht niks kunt, kun je altijd nog de politiek in!
12-06-2015, 11:30 door Anoniem
Door Anoniem: Politici.... Als je écht niks kunt, kun je altijd nog de politiek in!
Nee, we hebben hier geen republikeinen ... oh wacht! De VVD natuurlijk :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.