image

Vakbond: data alle Amerikaanse ambtenaren gestolen bij hack

vrijdag 12 juni 2015, 10:49 door Redactie, 2 reacties

Bij de hack van het Office of Personnel Management (OPM) zijn de data van alle huidige en gepensioneerde Amerikaanse ambtenaren gestolen, zo beweert een vakbond in de VS. Volgens de American Federation of Government Employees is de impact van de inbraak op het netwerk veel groter dan tot nu toe is toegegeven.

In een brief aan de OPM stelt de vakbondspresident dat de aanvallers het op de centrale personeelsdatabase hadden voorzien en nu de beschikking over de gegevens van alle ambtenaren hebben, zoals adresgegevens, geboortedata, arbeidsverleden, salarisgegevens, zorgverzekeringsgegevens, levensverzekeringsgegevens en pensioeninformatie, alsmede afkomst en leeftijd.

De vakbond, die niet bij het onderzoek betrokken is, zegt dat het de aannames baseert op de summiere informatie die het OPM tot nu toe verstrekte. Op deze manier zou worden geprobeerd om de schade te beperken. Of de gegevens ook daadwerkelijk zijn gestolen wil het OPM niet zeggen, zo meldt de Associated Press. De centrale personeelsdatabase bevat tot 780 verschillende gegevens over een ambtenaar.

Reacties (2)
12-06-2015, 11:11 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-06-2015, 18:40 door Eric-Jan H te D
Altijd handig voor het adres-stickeren van je poederbrieven. Snail-mail is niet dood, het is de dood.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.