image

Amerika versterkt greep op Internet

woensdag 28 november 2001, 15:09 door Redactie, 10 reacties

height=157 width=99 align=right>
De Verenigde Staten kunnen voortaan hackers of computercriminelen wereldwijd vervolgen. Het doet er niet toe of daarbij een Amerikaans netwerk of bedrijf onderwerp is van de hack of computercriminaliteit. Het simpele feit dat packets, gerelateerd aan de hack, door Amerikaanse routers of computers zijn gestuurd, maakt de Amerikaanse justitie bevoegd om op te treden.

Dat is het gevolg van de nieuwste anti-terorrismewetgeving die in de Verenigde Staten is aangenomen. Veel aandacht is uitgegaan naar de grotere bevoegdheden voor het afluisteren van communicatie. Maar volgens een artikel in het Amerikaanse tijdschrift Securityfocus leidt de nieuwe wetgeving, bekend onder de naam Patriot, ook tot een enorme uitbreiding van de Amerikaanse rechtsmacht.

Door de definitie uit te breiden van wat een 'beschermde computer' is - in welk geval de federale justitie mag optreden bij inbreuken op zo'n computersysteem - krijgt justitie zo ongeveer universele rechtsmacht. Deze nieuwe definitie maakt het namelijk mogelijk dat de Amerikaanse justitie bevoegd is op te treden tegen hackers of computercriminelen, ook al zijn noch de hackers, noch de slachtoffers Amerikaans. Ook hoeft er geen enkele schade toegebracht te zijn aan Amerikaanse netwerken of bedrijven. Het simpele feit dat packets gerelateerd aan een criminele activiteit een Amerikaanse computer of router passeren, maakt de Amerikaanse autoriteiten bevoegd om vervolging en opsporing in te stellen.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie legde onmiddellijk na aanneming van de nieuwe wetgeving in een instructie aan federale officieren van justitie uit wat de nieuwe definitie in praktijk betekent. 'Individuen in het buitenland leiden vaak hun communicatie om via de Verenigde Staten, ook al hacken ze van de ene buitenlandse computer in de andere. Hun hoop is dat Amerikaanse opsporingsautoriteiten niet zullen meedoen aan buitenlandse opsporingsacties, omdat er geen Amerikaans slachtoffer bij betrokken is (?) Door te verduidelijken dat het hierbij echter ook om een binnenlands misdrijf gaat, kunnen de Verenigde Staten sneller binnenlandse opsporingsacties op touw zetten om deel te nemen aan internationale opsporingen van hackers (?) Bovendien maakt het nieuwe artikel het mogelijk om, waar nodig, zulke criminelen zelf in de Verenigde Staten te vervolgen.'

Aangezien het overgrote deel van het internationale internetverkeer via de Verenigde Staten gaat, breiden de Verenigde Staten daarmee hun rechtsmacht feitelijk uit over zo'n beetje de hele wereld. Het kan dan gebeuren dat een Duitse hacker uit Frankfurt, die inbreekt in een computer in Keulen in Duitsland, vervolgd wordt door de Amerikaanse justitie in Virginia, als zijn computerverkeer via een van de computers van America Online door de Verenigde Staten werd geleid. Amerika kan uitlevering van zo'n verdachte eisen, of hem bijvoorbeeld oppakken als hij naar Amerika reist.

Reacties (10)
28-11-2001, 16:40 door SirDice
Door de definitie uit te breiden van wat een 'beschermde computer' is .....


En als die admin nu eens 'vergeet' om de laatste nieuwe patches te installeren, is het dan nog steeds een beschermde computer?

Ik moet in ieder geval uitkijken waar ik m'n scans op richt ;-)

Of toch maar een server hacken in een land wat *niet* mee doet en van daar af werken.
28-11-2001, 16:46 door Anoniem
dus... we mogen Amerika binnenkort aanklagen als je geroot word door iemand die zijn verkeer door Amerika routeert? :-)
28-11-2001, 17:40 door lkuunders
De patriot-act heeft nog meer noten op z'n zang.

Bijvoorbeeld:
#1. [URL=http://www.denverpost.com/Stories/0,1002,73%257E214743,00.html]2001.11.08: Denver Post[/URL]
De officier van justitie kan een vreemdeling zonder meer vast laten zetten op verdenking van terroristische activiteiten. Hiervoor hoeft geen bewijs worden geleverd.

#2. [URL=http://www.cdt.org/testimony/011003berman.shtml]2001.10.03: Center for Democracy and Technology[/URL]
Informatie vergaard tijdens een onderzoek kan zonder meer worden gedeeld met andere opsporingsinstanties, zonder dat de relevantie van de informatie aangetoond hoeft te worden.

De dunne scheidslijn tussen privacy en veiligheid is eindelijk doorbroken.

Hoewel general Ashcroft gisteren [URL=http://www.usdoj.gov/ag/speeches/2001/agcrisisremarks11_27.htm]de volgende opmerking[/URL] maakte: "Our system of justice is not configured to make it impossible for us to protect the rights of the accused and also protect the lives of the American people. While I am aware of various charges being made by organizations and individuals about the actions of the Justice Department, I have yet to be informed of a single lawsuit filed against the government charging a violation of someone's civil rights as a result of this investigation."

*) Wie denkt dat de familie Bush gewoon gezellig patriottistisch is moet [URL=http://www.worldnetdaily.com/news/article.asp?ARTICLE_ID=24738]dit commentaar[/URL] (door Debbie Schlussel) maar eens lezen.

*) De volledige tekst van de [url=http://www.immigration.com/newsletter/hr3162.pdf]USA Patriot Act[/URL].

Uit [URL=http://www.biblestudytools.net/OnlineStudyBible/bible.cgi?word=Revelation+1&section=0&version=nrs&new=1&showtools=1&oq=&NavBook=re&NavGoto=Go+To%3A&NavGo=12&NavCurrentChapter=1]Openbaring 12:12[/URL]:

"Therefore rejoice, ye heavens, and ye that dwell in them. Woe to the inhabiters of the earth and of the sea! for the devil is come down unto you, having great wrath, because he knoweth that he hath but a short time."
(wie liever kijkt dan leest: [URL=http://www.movie.nl/artdet.cfm?tekstnr=2083&rubrieknr=1]hier[/URL])


-L.
28-11-2001, 20:43 door Anoniem
"[..] I have yet to be informed of a single lawsuit filed against the government charging a violation of someone's civil rights as a result of this investigation"

Hmm..lijkt me verdraaid lastig om een civiele procedure te beginnen tegen een regering die op dat moment net heeft bewezen schijt te hebben aan 'innocent until proven guilty' (dat was namelijk in de eerste plaats de reden dat je die procedure uberhaupt wilde beginnen, dacht ik zo), en je zonder pardon en 'free phonecall' de cel in mikken.

Maar ja, in Amerika kan *alles*, dus lukt dat vast ook wel ;p
28-11-2001, 23:53 door digger

[BMaar ja, in Amerika kan *alles*, dus lukt dat vast ook wel ;p [/B]

dus is het slechts een kwestie van tijd voordat dat hier ook het geval is; ik ga maar vast solliciteren bij de Internetpolite.....
29-11-2001, 00:45 door Anoniem
ik neem aan dat er op z'n terrorischse act (zoals hun hem zelf zien) ook de doodstraf staat?

Ben ik blij dat Nederland me dan niet uitlevert >:) .

Ach en toen werd ik wakker, dealtje met het OM is gauw gemaakt :( .
29-11-2001, 10:39 door SirDice
Originally posted by

Ben ik blij dat Nederland me dan niet uitlevert >:) .


Jammer. Nederland doet mee, dus je kan opgepakt worden.
Bovendien heeft Nederland al jaren een uitleververdrag.
29-11-2001, 13:25 door Anoniem
Originally posted by sirdice



Jammer. Nederland doet mee, dus je kan opgepakt worden.
Bovendien heeft Nederland al jaren een uitleververdrag.

Nederland levert niemand uit indien in onze eigenland het delict niet strafbaar is danwel er een onredelijke zwaardere straf op staat in het land dat de aanvraag tot uitleveren heeft ingedient.


Maar ja, onder druk van de muppetmasters, zullen de muppets in Den Haag exact doen, onze 'democratisch' gekozen marjonetten zouden eigen naar onze (volk) pijpen moeten dansen.


Eens zien hoe erg vulnerable Pim Fortuyn is voor Amerikaanse invloeden
29-11-2001, 13:50 door Anoniem
Don't get caught.
29-11-2001, 14:13 door Anoniem
Originally posted by
Don't get caught.

Je zou gvd bijna nog een vliegtuig naar New York sturen. Als ze dan deze keer battery park wel goed raken en de pop daar echt weggevaagd is heeft kunnen ze die nieuwe wet zo de vuilbak in gooien.

*zucht* Kunnen we niet terug naar de oude situatie? Waar voor amerika de wereldgrenzen ophielden bij hun eigen grenzen? Hebben we ook geen last meer van hun gezeik.

En dan vragen ze zich af waarom mensen in het buitenland zo'n hekel aan amerika hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.