image

Intel en Deutsche Telekom starten honey pot-project

donderdag 2 juli 2015, 14:19 door Redactie, 1 reacties

De Duitse telecomaanbieder Deutsche Telekom en Intel zijn een honey pot-project gestart, om zo informatie over allerlei dreigingen en aanvallen op internet te verzamelen. Een honey pot is een systeem dat als doel heeft om te worden aangevallen. Onderzoekers die de honey pot monitoren kunnen zo zien hoe de aanvallers precies te werk gaan en deze informatie gebruiken om andere systemen te beschermen.

Als het aan Deutsche Telekom ligt zal de honey pot-technologie in elk apparaat worden toegepast dat met internet verbonden is, zodat er overal "cyber-security sensoren" actief zijn. Op dit moment heeft Deutsche Telekom wereldwijd al allerlei honey pots neergezet. Door de samenwerking met Intel zal dit netwerk met nieuwe sensoren worden uitgebreid. Ook zal er worden gekeken hoe honey pots verder kunnen worden ontwikkeld en uiteindelijk tot een product voor klanten kunnen worden verwerkt.

De ontwikkeling van nieuwe sensoren, die in elk apparaat met een computer kunnen worden geïntegreerd, is het uiteindelijke doel van het project. Dit moet ervoor zorgen dat klanten sneller voor aanvallen worden gewaarschuwd en maatregelen kunnen nemen. Voor organisaties en gebruikers die nu al een honey pot willen neerzetten heeft Deutsche Telekom het DTAG Community Honeypot Project in het leven geroepen. Via het project wordt software aangeboden om bijvoorbeeld een Ubuntu-systeem in een honey pot-platform te veranderen.

Reacties (1)
03-07-2015, 10:46 door Anoniem
Lijkt een goed streven, maar de meeste honey pots zullen VM's zijn. Waren er niet virussen en malware die eerst keken of het om een VM gaat? Die krijg je dan nooit te pakken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.