image

Dropbox gaat gebruikers belonen voor veiligheidscheck

donderdag 2 juli 2015, 16:06 door Redactie, 2 reacties

Dropbox gaat net als Google Drive gebruikers met gratis opslagruimte belonen als ze een veiligheidscheck doorlopen. Tijdens de "health check" wordt naar verschillende zaken gekeken, zoals inlogmethode en instellingen om data te delen. Gebruikers die de check helemaal doorlopen zullen met gratis opslagruimte worden beloond. Dat laat Patrick Heim van Dropbox tegenover website V3 weten.

Volgens Heim vinden de meeste aanvallen op gebruikers plaats via hergebruikte wachtwoorden. "De grootste uitdaging is consumenten die inloggegevens op meerdere websites hergebruiken, en we zien een patroon dat websites worden gehackt, ze het misschien niet weten, en de versleutelde wachtwoorden worden gestolen." Vervolgens kunnen aanvallers de wachtwoordhashes kraken en gebruiken om op andere accounts van de gebruiker in te loggen.

Heim stelt dat na een gehackte website het inloggen met gestolen wachtwoorden toeneemt. Hij adviseert consumenten dan ook voor elke website een uniek wachtwoord te kiezen en twee-factor authenticatie in te stellen. In februari van dit jaar beloonde Google gebruikers van Google Drive met 2GB extra ruimte als ze de beveiliging van hun account via een securitycheck controleerden. Het ging hier echter om een tijdelijke actie die inmiddels is afgelopen.

Reacties (2)
02-07-2015, 16:20 door Anoniem
Dropbox? Nee dank u.
02-07-2015, 16:20 door Anoniem
Schaamteloze reclame dit aangezien er nog geen concrete veiligheidscheck-actie beschikbaar is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.