image

Internetters vinden aftappen e-mail geoorloofd

woensdag 19 december 2001, 22:20 door Redactie, 9 reacties

AMSTERDAM - Bijna driekwart van de Nederlanders zou er geen bezwaar tegen hebben als hun eigen e-mailberichten door de Nederlandse overheid worden gelezen, als dat gebeurt in de strijd tegen terrorisme of zware criminaliteit. Dat beweert bureau R&M Interactive na een onderzoek onder bijna vijfhonderd Nederlandse internetgebruikers. (NU.nl)

Reacties (9)
19-12-2001, 22:45 door Anoniem
WOHW,
500 gebruikers??????

DIGIT.
19-12-2001, 23:15 door Anoniem
Als we daar de dubbele toepassing van de "regel van Bayes" hanteren - en de symmetrische 95% betrouwbaarheidsintervallen vasthouden - mogen we concluderen, dat de stellingen absoluut waardeloos en onbruikbaar zijn.
20-12-2001, 09:24 door suntac
En hoe wou onze lieve regering dat in de praktijk willen brengen? alle mail checken op een een aantal keywords die een gevaar kunnen vormen. Net zo'n soort van systeem ak echelon? Kom op, ons lieve poldermodel landje heeft daar de mogelijkheid toch helmaal niet voor. tenminste de aankomende jaren nog niet en als ze die capaciteit aan aan reken kracht gaan opbouwen gaan ze de hulp inroepen van Amerika. En ik wil niet afgeven op Amerika maar die jongens zijn echt niet te vertrouwen.

trouwens, als nederland de mogelijkheid krijgt om mail te checken van verdachten zonder eerst een telefoonboek aan aanvragen door te werken dan vind ik dit ook niet echt een goede zet. Huppa daar gaat mijn privacy.

Wie bepaald dat ik een terrorist of zware crimineel ben? Doet een meneer ergens op een kantoortje dat? Wie houd hem in de gate? Wie houd de mensen die de mensen in de gaten houden in de gaten?

Ik vind het maar eeb slechte zaak als dat mogenlijk zou worden. Maar gelukkig vind ik het onderzoek niet echt een goed beeld geven van de nederlandse internetter. En voordat zo'n zwaar voorstel door de kamer is en een wet is geworden dan zijn we al weer jaren verder.
20-12-2001, 10:48 door bofh
misschien willen ze dat bij ieder meeltje wat je stuurt een cctje naar hun stuurt! ;)
20-12-2001, 10:54 door Anoniem
Sinds wanneer is een steekproef onder 500 internetgebruikers representatief ?

Lijkt me weer een duidelijk geval van snel willen scoren/FUD. De enigen die er iets mee opschieten is dat RM, als ze er voor betaald zijn tenminste..


Peaz.

*MIPS: Meaningless Indication of Processor Speed *
22-12-2001, 01:40 door Anoniem
Originally posted by GeneralFailure
Sinds wanneer is een steekproef onder 500 internetgebruikers representatief ?

representief niet.
Maar het geeft wel een goede indicatie over hoe er over privecy gedacht word in Nederland.
23-12-2001, 14:33 door Double-X
Originally posted by Redactie
AMSTERDAM - Bijna driekwart van de Nederlanders zou er geen bezwaar tegen hebben als hun eigen e-mailberichten door de Nederlandse overheid worden gelezen, als dat gebeurt in de strijd tegen terrorisme of zware criminaliteit. Dat beweert bureau R

What is next ?? Dat ze selfs all onze Snail-Mail moeten inzien??

Het zou misschien een mogelijke heid zijn, dat mensen zelf er voor kunnen kiezen. (Default: Uit)
27-12-2001, 09:39 door Anoniem
tap maar af hoor, iedere lul die wil aftappen kan aftappen dus de overheid mag gerust haar gang gaan.
27-12-2001, 10:18 door Crox
E-mail is de nieuwe vorm van post. Voor post geldt het briefgeheim, voor e-mail zou ook briefgeheim moeten gelden. Indien dit niet gerespecteerd wordt, handelt men in strijd met de grondwet en dat is dus erg fout.
Iedereen kan heel gemakkelijk anoniem communiceren met anderen in de wereld door een goede encryptie te gebruiken. Zie bijvoorbeeld http://www.zisisit.nl
Gewoon volledig onkraakbare encryptie, voor welke overheid dan ook.
Dus het doorzoeken van toegankelijke e-mail helpt alleen om de uitgesproken dombo's te vinden danwel iedereen die een grap met de overheid wil uithalen. Dat laatste zou niet voor het eerst zijn. De VPRO ging meer dan 20 jaar geleden al de gangen na van de BVD. Op de radio was te horen op welke 'high-tech' wijze de BVD mensen in de gaten hield door nota bene in een klein dorp bij het tegenoverliggende huis een zolderkamer te betrekken, compleet met telelenzen e.d. Om het in je broek te doen van het lachen. Wel jammer dat sommige mensen kwasi-democratisch jarenlang systematisch door de overheid werden tegengewerkt, alleen maar op grond van bepaalde aannames. Stiekem, sneaky, vies. Veroordeeld zonder proces, zonder zelfs maar inzicht te hebben in wat er speelt. De overheidsfilosofie van het optimaal afzeiken. Dat is niet democratisch en dat is precies wat er gaat gebeuren als bepaalde e-mail tien tegen één ten onrechte als staatsgevaarlijk wordt gekwalificeerd. Daar zit niemand op te wachten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.