image

Kritieke beveiligingslekken in Tor en Tails verholpen

zaterdag 4 juli 2015, 10:22 door Redactie, 6 reacties

Er zijn nieuwe versies van Tor Browser en Tails verschenen, twee programma's voor mensen die hun privacy en anonimiteit op internet willen beschermen, waarin kritieke beveiligingslekken zijn verholpen. Gebruikers krijgen dan ook het dringende advies om te upgraden, aangezien gebruikers van Tor Browser die nog met een oude versie surften in het verleden het doelwit van aanvallen werden, waarbij hun werkelijke IP-adres werd achterhaald.

Via Tor Browser kunnen gebruikers eenvoudig hun IP-adres verbergen. De browser bestaat uit een aangepaste Firefox-versie en software om verbinding met het Tor-netwerk te maken. Deze week verscheen er een nieuwe versie van Firefox, waardoor de ontwikkelaars van Tor Browser ook een nieuwe versie moesten uitbrengen. Tor Browser 4.5.3 bevat ook een nieuwe versie van OpenSSL, NoScript en Torbutton, alsmede een fix voor een bug die de browser liet crashen en een patch om de bruikbaarheid van Tor Browser op websites te verbeteren. Updaten kan via Torproject.org als de updatefunctie van de browser.

Tails

Ook gebruikers van Tails krijgen het dringende advies naar Tails 1.4.1 te upgraden. Tails is een compleet besturingssysteem dat vanaf een dvd of USB-stick is te gebruiken en volledig op privacy is gericht. Het is op Debian gebaseerd en bevat allerlei tools om anoniem te kunnen internetten, waaronder Tor Browser. In het verleden kwam het voor dat de nieuwe versies van Tor Browser en Tails niet werden gecoördineerd.

Daardoor konden Tails-gebruikers soms enige weken met een verouderde Tor Browser zitten. Nu heeft het ontwikkelteam van Tails gewacht op de nieuwe Tor Browser en die aan het besturingssysteem toegevoegd. Daarnaast zijn verschillende Debian-gerelateerde kwetsbaarheden opgelost. Updaten kan via de Tails-website.

Reacties (6)
05-07-2015, 09:02 door Anoniem
Naar mijn mening heeft het te lang geduurt om de lekken te fixen. Er zou toch iets moeten komen als een automatische updater zodat ze sneller kunnen patchen.
05-07-2015, 09:54 door Anoniem
Deze Tails versie ,werkt voor geen meter , op 3 verschillende laptops geprobeerd en werkt op geen enkel ,vorige versie werkt perfect ,heeft iemand ook problemen met deze versie 1.4.1 ?
05-07-2015, 23:28 door Anoniem
Waar dienen al die updates voor als er telkens toch lekken zijn? In die tussentijd had je allang al non-private kunnen zijn.
Neem me niet kwalijk, ze bedoelen het goed maar in plaats dat er iets gebouwd wordt en gelijk bekeken word voor lekken en dan pas lanceren zonder poes pas en gedoe. STABLE. Naar mijn mening is Tor en Tails unstable.
06-07-2015, 10:48 door Anoniem
Door Anoniem: Deze Tails versie ,werkt voor geen meter , op 3 verschillende laptops geprobeerd en werkt op geen enkel ,vorige versie werkt perfect ,heeft iemand ook problemen met deze versie 1.4.1 ?
Bij mijn werkt deze versie ook niet ,de vorige wel ,misschien foutje bij Tails na de update ?
06-07-2015, 20:06 door Anoniem
Tails is niet zo veilig als het wordt gezegdl! Er zitten teveel bugs in die eerst opgelost moeten worden. Beter C.boss veel veiliger en beter in updates. Kost misschien wel wat meer, maar dan heb je ook meer zekerheid voor je veiligheid van je data. C.boss is natuurlijk ook meer voor professionals die gebruik maken van geavanceerde data dan vergelijken met hobbyisten die tails gebruiken. :)
07-07-2015, 22:29 door Anoniem
Door Anoniem: Tails is niet zo veilig als het wordt gezegdl! Er zitten teveel bugs in die eerst opgelost moeten worden.
Hoezo, wat door wie, door jou?
Sinds wanneer is een software product statisch en definitief?

Gebbabbel als excuus om reclame voor iets anders te kunnen maken?
Beter C.boss veel veiliger en beter in updates. Kost misschien wel wat meer, maar dan heb je ook meer zekerheid voor je veiligheid van je data. C.boss is natuurlijk ook meer voor professionals die gebruik maken van geavanceerde data dan vergelijken met hobbyisten die tails gebruiken. :)
Linkspamming mag niet maar op deze manier wordt het er ook niet duidelijker van.
Wat klets je nou toch allemaal?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.