image

Data 25,7 miljoen Amerikanen bij overheidsinstantie gestolen

vrijdag 10 juli 2015, 11:13 door Redactie, 1 reacties
Laatst bijgewerkt: 12-07-2015, 11:21

Bij het Office of Personnel Management (OPM) hebben aanvallers tijdens twee inbraken de gegevens van bij elkaar 25,7 Amerikanen gestolen, waaronder huidige, voormalige en toekomstige ambtenaren, alsmede hun partners en huisgenoten. Dat heeft de Amerikaanse overheidsinstantie bekendgemaakt.

Bij de eerste inbraak werden de persoonsgegevens van 4,2 miljoen voormalige en huidige ambtenaren buitgemaakt. Het gaat om naam, geboortedataum, adres en social security nummers. Al deze mensen zijn inmiddels ingelicht. Bij de tweede inbraak, die tijdens het onderzoek naar de eerste inbraak aan het licht kwam, zijn volgens de onderzoekers met "een hoge mate van zekerheid" de social security nummers van 21,5 miljoen mensen gestolen. Het gaat om gegevens uit screeningsdatabases. Het OPM verzorgt screenings en achtergrondcontroles voor de Amerikaanse overheid.

Van de 21,5 miljoen getroffen mensen gaat het om 19,7 miljoen mensen die zich voor een screening hadden aangemeld. De resterende 1,8 miljoen mensen hebben geen aanvraag ingediend en zijn voornamelijk de partners en huisgenoten van mensen die wel een screening ondergingen. Naast social security nummers zijn van 1,1 miljoen mensen de vingerafdrukken buitgemaakt. Ook gebruikersnamen en wachtwoorden die mensen op de screeningsformulieren moesten invullen zijn gestolen. Het OPM merkt op dat de 21,5 miljoen mensen die via de tweede inbraak zijn getroffen nog niet over het incident zijn ingelicht.

Reacties (1)
10-07-2015, 11:44 door Anoniem
Goed plan hè, meer gegevens verzamelen van burgers.

NEXT : de DNA database
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.