image

Britse overheid waarschuwt voor ransomware

dinsdag 28 juli 2015, 12:10 door Redactie, 0 reacties

De Britse overheid heeft internetgebruikers gewaarschuwd voor ransomware, nu cybercriminelen de naam van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het ministerie van Justitie gebruiken om computers met malware te infecteren. De e-mails beweren van een ministerie afkomstig te zijn en bevatten een link of bijlage die informatie over een aankomende rechtszaak bevat.

In werkelijkheid gaat het om de TorrentLocker-ransomware die bestanden op de computer versleutelt en vervolgens een bedrag in Bitcoin vraagt om ze te ontsleutelen. De Britse overheid stelt dat het geen ongevraagde e-mails verstuurt en nooit in e-mails om persoonlijke informatie en wachtwoorden vraagt. Daarnaast wijzen links in e-mails van het ministerie van Binnenlandse Zaken altijd naar overheidssites die met HTTPS beginnen en zich op een .gov.uk-domein bevinden.

Vorig jaar was de TorrentLocker-ransomware ook in Nederland actief. Toen werden er e-mails verstuurd die van het Haagse incassobureau Intrum Justitia en PostNL afkomstig leken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.