image

Firefox-versie Adblock Plus geschikt voor grote netwerken

dinsdag 28 juli 2015, 16:20 door Redactie, 2 reacties

Er is een nieuwe versie van de populaire browseruitbreiding Adblock Plus voor Firefox verschenen, die het nu eenvoudig voor systeem- en netwerkbeheerders maakt om grootschalige installaties op bedrijfsnetwerken en andere omgevingen uit te voeren. De feature was al beschikbaar voor Chrome.

De ontwikkelaars van de advertentie-blocker zijn al enige tijd bezig met een project dat ze "Large Scale Deployment" (LSD) hebben genoemd. Het idee is om Adblock Plus gereed voor ondernemingen en organisaties te maken die hun netwerk tegen besmette advertenties willen beschermen en bandbreedte willen besparen. Een probleem hierbij was dat Adblock Plus na de installatie altijd een pagina liet zien met opties en instellingen. Handig voor eindgebruikers, maar niet voor systeembeheerders die Adblock Plus op duizenden computers willen installeren. Daarom is er nu de mogelijkheid toegevoegd om deze eerste pagina niet te tonen.

Het blokkeren van advertenties verbetert volgens de ontwikkelaars niet alleen de veiligheid, door het stoppen van besmette advertenties, het bespaart ook bandbreedte. Uit recent onderzoek op een universiteitsnetwerk bleek dat Adblock Plus 25% tot 40% aan dataverkeer bespaarde. Onder Firefox-gebruikers is de browseruitbreiding met name erg populair, aangezien 9% van de gebruikers die geïnstalleerd heeft, wat neerkomt op ruim 22 miljoen mensen.

Reacties (2)
29-07-2015, 12:29 door Anoniem
Net op het moment dat ik adblock er afgemept heb en nu ublock gebruik (let op er zijn 2 smaken, ik ben van team origin : https://en.wikipedia.org/wiki/UBlock )
30-07-2015, 12:55 door Anoniem
Een beetje bedrijf blokkeert dit toch allemaal al op firewall niveau? Lijkt mij een beetje onzinnig om hier software voor op de clients te installeren.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.