image

Yahoo betaalt onderzoekers 1 miljoen dollar voor bugmeldingen

donderdag 30 juli 2015, 12:12 door Redactie, 1 reacties

Sinds internetgigant Yahoo eind 2013 een beloningsprogramma voor onderzoekers en hackers begon heeft het meer dan 1 miljoen dollar aan bugmeldingen uitgekeerd. In totaal ontving Yahoo in deze periode 10.000 bugmeldingen, waarvan er 1500 uiteindelijk financieel werden beloond, zo laat het bedrijf weten.

Van de meer dan 1800 mensen die aan het beloningsprogramma deelnamen hebben er zo'n 600 bugs aangeleverd die konden worden geverifieerd. Het is echter een kleine groep bugmelders (6%) die voor 50% van alle bugmeldingen verantwoordelijk is. Volgens Yahoo was het toevoegen van een reputatiesysteem aan het beloningsprogramma een grote verbetering. Hierdoor krijgen onderzoekers punten voor het melden van geverifieerde bugmeldingen, alsmede de hoogte van de uitgekeerde beloning. Via het reputatiesysteem kunnen onderzoekers hun vaardigheden vervolgens met andere deelnemers aan het programma vergelijken.

Reacties (1)
30-07-2015, 14:44 door Anoniem
Ik ervaar constant bugs als ik Yahoo mail gebruik. Met name de sluiting en heractivering van accounts werkt voor geen meter. Naast dat je soms een error krijgt als je gewoon hun menu wilt gebruiken.

Dat is ook een van de redenen dat ik hun service eigenlijk niet meer gebruik, naast vele andere redenen (vervelende intrusive en herhalende ads, domme naam, verlaten van de Nederlandse markt).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.