image

VS waarschuwt voor gebruik van drones als wapen

woensdag 5 augustus 2015, 11:02 door Redactie, 3 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid heeft afgelopen vrijdag politiekorpsen in het land gewaarschuwd dat drones ook als wapen kunnen worden gebruikt. In een special bulletin stelt het ministerie van Homeland Security dat terroristen en criminelen onbemande vliegtuigjes kunnen inzetten.

Zo wordt er een toename van het aantal incidenten met drones in het luchtruim voorspeld, zeker nu de vliegtuigjes steeds populairder worden. "Veel van deze incidenten zijn niet crimineel van aard, maar laten wel een potentieel beveiligingsprobleem zien dat tegenstanders drones als onderdeel van een aanval kunnen gebruiken", aldus het bericht dat in handen van CBS News kwam. Het bulletin is vooral informatief van aard en lijkt geen adviezen te bevatten hoe in dergelijke situaties moet worden opgetreden. Onlangs trok de Nederlandse overheid nog 1,75 miljoen euro uit voor de ontwikkeling van oplossing waarmee ongewenste drones zijn te neutraliseren.

Reacties (3)
05-08-2015, 11:27 door Anoniem
Is ook iets wat geen enkele overheid in en van de VS ooit zou doen. Nee echt niet. Heus waar. Het zijn altijd de mischienwelmogelijkpedoterreurcriminelen. Allemaal.
05-08-2015, 12:36 door Anoniem
De VS kan het weten, die hebben over de jaren heen flink wat mensen (zonder gerechtelijk proces!) overhoop geschoten met hun drones.
05-08-2015, 13:15 door Goeroeboeroe
Ik wist dat er oppositie is tegen Obama, maar nu waarschuwt een van z'n eigen ministeries tegen hem? Althans, voor zover ik weet is de enige in de VS die drones als terreurwapen gebruikt Obama.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.