Poll
image

Maak jij al gebruik van Windows 10?

maandag 3 augustus 2015, 09:31 door Redactie, 16 reacties
Ja
35.9%
Nee, ik wacht nog even
32.5%
Nee, ik ga niet upgraden
17.01%
Ik gebruik geen Windows
14.6%
Reacties (16)
03-08-2015, 12:46 door Anoniem
Als het gratis is, ben jij het product!

Gaat deze keer helemaal op.
03-08-2015, 14:09 door Anoniem
Neen ik ga niet upgraden. Het lijkt Apple bijna wel. Uitleg: upgrades zijn daar de cijfers achter de punt: Van 10.4 tot 10.9 in vijf jaar tijd. Ik noem het vernieuwings-waan. En Windows gaat nu ook die richting uit. Wat ik wil? Rust in de tent i.p.v. elk jaar iets (overbodig) nieuws. Maar tja... da's mijn gevoel.
03-08-2015, 15:35 door Anoniem
Door Anoniem: Neen ik ga niet upgraden. Het lijkt Apple bijna wel.

Nee hoor, niet bijna en niet helemaal

Bekende reactie weer, discussie verleggen naar een ander onderwerp. Echter, dit topic gaat niet over Apple maar over Windows.
Apple ummertjes tellen in (6 jaar) gaat je niet helpen in deze scheve vergelijking die overigens ook nog eens tegen de trend in gaat (vergelijk het maar met browser versies).

Fyi; niet elke nieuw OS X release is even vernieuwend ten opzichte van het vorige, het wisselt een beetje af.
http://arstechnica.com/apple/2015/06/preview-os-x-el-capitans-first-beta-is-a-promising-heap-of-refinements/

Desalniettemin snap ik wel waar je op doelt, van mij hoeft verandering om de verandering ook niet (al doe je de werkelijke verbeteringen in OS X daarmee ook weer tekort), maar dat is kennelijk nou eenmaal nodig ge(d)acht om leading in trendyness te blijven en o.a. Apple en sommige andere bedrijven hoog op de scorelijst van gewildheid houdt.
Een plekje waar Microsoft vanaf OS 8 ook op mikt.

Wanneer je deze move van Microsoft met Apple wil vergelijken is dat op zich best mogelijk door dat te doen op een andere manier, namelijk door een vergelijking met OS X 10.10 Yosemite dat sindsdien in de standaard instellingen meer deelt (met nota bene Bing van Microsoft) dan je lief is.
Apple maakt het echter echt niet zo bont als Microsoft nu lijkt de doen, lijkt ..., want de discussie en ontdekkingen erover lopen nog en misschien gaat Microsoft wel luisteren naar de gebruiker.

In die Microsoft discussie heb je dan verschillende keuzes.
Wat je zeker niet gaat helpen is te wijzen naar anderen (Apple dus, Ubuntu begon trouwens als eerste met naar huis bellen ;) die het ook (al dan niet minder) zouden doen, je eigen privacy bescherming wordt er door vingertje wijzen naar anderen echt niet beter van.
Aan te raden is dus de focus even bijzonder maximaal op het eigen operating systeem te houden, dat zal je mogelijk wel helpen de juiste keuzen te maken om je privacy te bewaren.

Terug naar Windows, dat is het onderwerp en dat gebruikt namelijk de meerderheid van de stemmers hier nog : 87 %
03-08-2015, 17:34 door Anoniem
Ik wacht nog even op de privacy updates die nooit gaan komen.
04-08-2015, 14:57 door Anoniem
Mensen, u doet verstandig niet te upgraden! MS schendt met dit OS uw privacy!
05-08-2015, 16:54 door Anoniem
Zelf gebruik ik Ubuntu op mijn systemen, waarom zou ik Windows 10 willen gebruiken? Wie kan mij dat eens vertellen?
05-08-2015, 19:05 door Anoniem
Door Anoniem: Zelf gebruik ik Ubuntu op mijn systemen, waarom zou ik Windows 10 willen gebruiken? Wie kan mij dat eens vertellen?
Hierom
http://www.nu.nl/gadgets/4013022/windows-10-laat-gebruikers-inloggen-met-vingers-ogen-en-gezicht.html
06-08-2015, 08:27 door Anoniem
Geupgrade/Clean install, alles dichtgezet wat maar mogelijk is Powershell/GPO/etc.

draait als een zonnetje op 1 drivertje na.
06-08-2015, 09:43 door Anoniem
Ik mis de optie, ik ben geupgraded, maar heb het alweer terug gedraaid.
Ik moet zeggen het ziet er op een surface 3 pro leuk uit. Verder had ik wat andere problemen met software die ik gebruik voor het werk. Hierdoor weer terug gegaan.

Daarbij is het alleen het eerste jaar geldig:
Degene die wel in aanmerking komen voor een gratis Windows 10-licentie kunnen hier alleen de eerste 12 maanden gebruik van maken. Daarna hangt Microsoft er waarschijnlijk wel weer een prijskaartje aan. Al zou het ons niet verbazen als de periode van 12 maanden nog een keer wordt verlengd in de toekomst.

Altijd fijn een jaar gratis, maar hoe zit het er dan mee. Werkt me computer niet meer, gaat ie terug naar windows 8/8.1 of windows 7 ? Tenslotte heb ik daar een geldige key voor.
06-08-2015, 14:32 door Anoniem
Zoals ik de 12 maanden termijn begrijp heb je en jaar om te upgraden en dan is het daarna blijvend gratis. Wil je in november volgend jaar pas upgraden, dan betaal je.
Correct me if I'm wrong.
07-08-2015, 09:33 door Anoniem
Door Anoniem: Zoals ik de 12 maanden termijn begrijp heb je en jaar om te upgraden en dan is het daarna blijvend gratis. Wil je in november volgend jaar pas upgraden, dan betaal je.
Correct me if I'm wrong.

Dat wordt inderdaad gezegd door MS.

Maar de praktijk zal wel anders zijn; mensen willen dit 'product', als je het zo kan noemen, nog niet voor niks. Ik verwacht niet dat een beetje verstandig mens geld gaat neertellen om proefkonijn en studieobject te zijn.

Zelf heb ik het idee dat MS hun OS in de afvalbak wil gaan duwen omdat ze er geen toekomst meer in zien. Misschien dat het als low quality OS kan dienen voor het field-testen van updates, verzamelen van gedragsonformatie en het uploaden van updates en fixes naar andrere gebruikers. De tijd van het kwalitatieve en robuuste OS dat zelfstandig een breed scala aan programmatuur op de PC van de gebruiker moet draaien is definitief voorbij als het gaat om Windows. En ja, wat blijft er dan nog over...
07-08-2015, 12:15 door Anoniem
Ik betaal liever voor een (al dan niet dure) licentie ZONDER enige vorm van reclame en tracking, dan een gratis versie waarin je gegevens worden verhandeld.
Maar voordat ik überhaupt iets ga ondernemen wat Windows 10 betreft, moet eerst mijn vertrouwen in Microsoft worden teruggewonnen.
En ja, je wordt tegenwoordig overal gevolgd. Echter, dat betekent NIET dat we het van Microsoft dan ook maar moeten accepteren.
Ik wil gerespecteerd worden als klant / gebruiker, en niet gezien worden als een of ander potentieel marketingobject. En ik wil al helemaal geen reclames voorgeschoteld krijgen in mijn vertrouwde werkomgeving.

Het is bovendien krankzinnig: websitebeheerders moeten volgens de wet de gebruiker toestemming vragen om cookies te mogen plaatsen. Ik vind dat er ook zoiets moet komen voor tracking in Windows zelf.
Ze gaan maar gewoon tijdens de upgrade of installatie om toestemming vragen aan de gebruiker. Anders kan ik dit bedrijf niet serieus meer nemen, net als tal van andere grote bedrijven.

Overigens, ik kan Windows 10 niet eens installeren, omdat ik niet akkoord ga met hun voorwaarden.
07-08-2015, 14:35 door Anoniem
Het zou niet eens zo'n gek/slecht idee zijn als Microsoft zou stoppen met windows en een heel nieuw besturingssysteem zou gaan ontwerpen dat dan natuurlijk ook een andere naam krijgt.Tenslotte hebben de windows produkten niet zo'n goeie naam zeker niet als het op privacy en veiligheid aan komt.
07-08-2015, 16:10 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Zelf gebruik ik Ubuntu op mijn systemen, waarom zou ik Windows 10 willen gebruiken? Wie kan mij dat eens vertellen?
Hierom
http://www.nu.nl/gadgets/4013022/windows-10-laat-gebruikers-inloggen-met-vingers-ogen-en-gezicht.html

De vraag was waarom hij Windows 10 zou gebruiken i.p.v. Ubuntu.
Niet waarom hij die juist niet zou willen gebruiken.
07-08-2015, 17:25 door beert
Als ik Windows gebruik nl. 7, dan krijg ik al veel ongevraagde vage updates sinds 1 aug. Heb gekeken in mijn update lijst en zie dat er opeens een windows 10 install update ongevraagd in de lijst staat, maar is mislukt. Ik heb ook niets meer te zeggen wanneer je gevraagd wordt de pc opnieuw te starten, want er staat een kadertje in dat over 10 minuten de pc opnieuw gestart wordt. Verder heb ik geen keuze om aan te geven dat ik de pc later wil opstarten.
Ik heb nu Windows plat gelegd en gebruik nu alleen nog maar Linux (Ubuntu) = gratis.
Nooit geen upgrade problemen gehad, laat staan die idiote windows reservering. Paranoia word je ervan.
Reservering of niet je krijgt W 10 door je strot geduwd. IK WIL GEEN W 10.
10-08-2015, 21:30 door Anoniem
Beste OS die MS heeft gebouwd... tot nu tot.
Loopt als een trein. Nieuwe leuke funcies en apps.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.