image

Firefox ondersteunt Windows 10, verhelpt 20 lekken

woensdag 12 augustus 2015, 10:50 door Redactie, 5 reacties

Er is een nieuwe versie van Firefox verschenen die ondersteuning van Windows 10 toevoegt en 20 lekken verhelpt. Via acht van de kwetsbaarheden zou een aanvaller computers in het ergste geval volledig kunnen overnemen. Het bezoeken van een gehackte of kwaadaardige website zou in dit geval al voldoende zijn geweest.

Niet alleen ondersteunt Firefox nu Windows 10, de interface is ook aangepast. Volgens de browserontwikkelaar moet de interface nu "gestroomlijnder" aanvoelen. Daarnaast is ook de werking van het zoekveld in Windows 10 veranderd. Als gebruikers via het zoekveld zoeken start Windows 10 de standaard ingestelde browser, maar voert de zoekopdracht via Microsoft Bing uit. Als Firefox als standaardbrowser is ingesteld, zal de zoekopdracht worden uitgevoerd via de zoekmachine die in de browser als standaard staat ingesteld.

Beveiliging

Een nieuwe beveiligingsmaatregel in Firefox 40 is het waarschuwen voor ongesigneerde add-ons. Mozilla wil onveilige add-ons, die bijvoorbeeld toolbars installeren, harder aanpakken. Daarom moeten add-ons in de toekomst verplicht gesigneerd zijn, anders worden ze automatisch uitgeschakeld. Er is nu een overgangsfase, waarbij gebruikers voor ongesigneerde add-ons worden gewaarschuwd, maar ze nog wel kunnen gebruiken.

Verder beschermt Firefox 40 gebruikers tegen ongewenste software. Het gaat in dit geval om software die instellingen op de computer wijzigt, zoals zoekmachine, of advertenties injecteert. In het geval gebruikers een website willen bezoeken waarop dit soort software wordt aangeboden krijgen ze een waarschuwing te zien. Updaten naar Firefox 40 kan via de browser of Mozilla.org.

Reacties (5)
12-08-2015, 11:47 door Anoniem
Firefox waarschuwt nota bene voor avast online security, ze lopen zoals gewoonlijk weer achter.
Als dit niet snel wordt gecorrigeerd en deze add-on in de toekomst wordt uitgeschakeld dan schakel ik Firefox uit.
12-08-2015, 12:00 door Anoniem
Voor een ieder die FF wat bijschaaft qua privacy, bijvoorbeeld met aanpassingen die hier ( https://github.com/amq/firefox-debloat/blob/master/readme.md ) staan, deze zullen ten dele handmatig weer op "false" gezet moeten worden.
12-08-2015, 15:48 door Anoniem
Door Anoniem: Firefox waarschuwt nota bene voor avast online security, ze lopen zoals gewoonlijk weer achter.
Als dit niet snel wordt gecorrigeerd en deze add-on in de toekomst wordt uitgeschakeld dan schakel ik Firefox uit.
Je kan beter Avast Online Security uitschakelen, ondanks dat deze trackers blokkeerd, tracked deze extensie zelf ook:
https://blog.avast.com/2015/05/29/avast-data-drives-new-analytics-engine/
12-08-2015, 23:54 door Anoniem
Vreemd is het wel wat ik allemaal lees op allerlei websites over Windows 10. Het varieert van zichzelf steeds opstartende pc's tot meldingen van stevige beveiligingslekken en zo zijn er nog veel meer te noemen/vinden. Het komt mij voor dat de introductie van Windows 10 een enorme flop wordt en vooral slecht voorbereid gelet op het weinige aantal gebruikers ( 31 miljoen) die Windows 10 daadwerkelijk installeren t.o.v. 1 miljard Windows gebruikers.
13-08-2015, 15:10 door Mysterio
Door Anoniem: Vreemd is het wel wat ik allemaal lees op allerlei websites over Windows 10. (..)
En dit heeft met Firefox te maken want..?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.