image

Google kondigt eigen wifi-router OnHub aan

woensdag 19 augustus 2015, 10:37 door Redactie, 3 reacties

Google heeft samen met netwerkfabrikant TP-Link een nieuwe wifi-router aangekondigd genaamd OnHub. Volgens de internetgigant is de nieuwe wifi-router snel, veilig en eenvoudig te gebruiken. De router kiest automatisch het beste kanaal voor de snelste verbinding.

Daarnaast beschikt het apparaat over een "uniek antenne-ontwerp" en "slimme software" om de netwerkprestaties te garanderen. Ook is het mogelijk om bepaalde apparaten een hogere prioriteit te geven. De wifi-router is via de Google On-app te bedienen, die zowel voor Android als iOS beschikbaar is. Via de app kan worden gekeken hoeveel bandbreedte aangesloten apparaten verbruiken en kan er een netwerkcheck worden uitgevoerd. In het geval van wifi-problemen zal de app daarnaast advies geven.

Het wachtwoord van de wifi-router is via een "enkele tap" op te vragen, om ze vervolgens aan vrienden te mailen of te texten, zo meldt Trond Wuellner van Google. Een feature die bij veel wifi-routers ontbreekt is de automatische updatefunctie. Beveiligingsupdates zullen in het geval van OnHub automatisch worden geïnstalleerd. De wifi-router is vooralsnog alleen in de Verenigde Staten en Canada te bestellen en kost 200 dollar.

Reacties (3)
19-08-2015, 12:29 door Anoniem
Ja die "slimme software" van google kennen we inmiddels.
19-08-2015, 13:40 door atoom
Door Anoniem: Ja die "slimme software" van google kennen we inmiddels.
Chinees hardware met google software, wat een huwelijk!!!!

Even een alu-hoedje, Google serveert advertenties als je surft en China controleert of jij wel kijkt/klikt op de advertenties.
19-08-2015, 17:52 door Anoniem
$200 dollar voor een chinees plastic kastje met crappy Google software? We are very lucky, more privacy up in the air.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.