image

Besmette advertenties op datingsite PlentyOfFish

vrijdag 21 augustus 2015, 10:06 door Redactie, 2 reacties

Op de gratis online datingsite PlentyOfFish zijn besmette advertenties verschenen die bezoekers met een Trojaans paard probeerden te infecteren. PlentyOfFish krijgt dagelijks meer dan 3 miljoen bezoekers. De advertenties op de website stuurden gebruikers onmerkbaar door naar een website met de Nuclear exploitkit. Deze exploitkit maakt onder andere gebruik van bekende kwetsbaarheden in Adobe Flash Player en Internet Explorer.

In het geval de aanval succesvol was werd de Tinba banking Trojan op de computer geïnstalleerd. Dit Trojaanse paard is ontwikkeld om geld van online bankrekeningen te stelen. De besmette advertenties werden verspreid via het advertentienetwerk ad.360yield.com, zo meldt anti-virusbedrijf Malwarebytes. Bezoekers van PlentyOfFish van wie de software up-to-date was liepen geen risico bij deze aanval.

Reacties (2)
21-08-2015, 15:19 door Anoniem
Dan vinden veel mensen het gek dat er massaal gebruik wordt gemaakt van Addblockers....

Webmasters moeten zich afvragen of ze wel advertenties willen van outside, die schijnbaar niet gecontroleerd worden. Want dit is nu een totale cluster fuck bij heel erg veel websites. Advertenties prima, maar wel op een veilige manier.
21-08-2015, 21:16 door Anoniem
PlentyOfPhish ...?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.