image

Eén zakkenroller tijdens Sail via tracking-app aangehouden

maandag 24 augustus 2015, 14:38 door Redactie, 6 reacties

Tijdens het maritieme evenement Sail Amsterdam heeft de politie één zakkenroller via een 'Find my Phone-app' aangehouden. Vorige week maakte de politie bekend dat het een speciaal team had klaarstaan om zakkenrollers via dit soort apps op te sporen. In totaal zijn er 20 zakkenrollers opgepakt.

Tot nu toe zijn er 63 incidenten bekend van zakkenrollerij. De verwachting is dat dit aantal nog iets oploopt, omdat waarschijnlijk nog niet alle slachtoffers aangifte hebben gedaan. Zakkenrollerij had tijdens Sail een hoge prioriteit bij de politie. Zo werden er speciaal getrainde agenten ingezet en waren er extra politiemensen in dienst om met behulp van een Find my phone-app zakkenrollers op een later moment alsnog aan te houden.

Bezoekers kregen dan ook het advies van tevoren een dergelijke app te installeren en hun inloggegevens, bijvoorbeeld voor iCloud of Google-account, bij de hand te hebben. Volgens de politie wordt zo niet alleen de kans op aanhouding van de zakkenroller vergroot, maar ook de kans dat de telefoon aan de eigenaar kan worden teruggegeven. De politie is tevreden met de resultaten. "'Ondanks dat elke aangifte er één te veel is, is dit - voorlopige - aantal gezien de vele bezoekers erg laag. Daar zijn we trots op", zegt Pim Jansonius, algemeen commandant Sail bij de politie.

Reacties (6)
24-08-2015, 17:30 door Anoniem
LOL ik zal de politie vrijwillig mijn inlog gegevens geven van de iCloud of Google account. Of ze dan niet gelijk even door gaan neuzen met wie je contact hebt en of 'verdachte zaken'.
24-08-2015, 19:52 door donnerd
Door Anoniem: LOL ik zal de politie vrijwillig mijn inlog gegevens geven van de iCloud of Google account. Of ze dan niet gelijk even door gaan neuzen met wie je contact hebt en of 'verdachte zaken'.
Zonder die gegevens moeten ze eerst je IMEI achterhalen, dan je 06 nummer, dan toestemming tot volledig uitpeiling via de rechter.
Dat is tijdrovender dan even via iCloud laten zien waar je toestel zich bevind.
25-08-2015, 04:25 door Anoniem
Noteer dus altijd de imei code van je gsm, te vinden door het intoetsen van (sterretje, hekje, nul, zes, hekje): *#o6#
25-08-2015, 10:44 door Anoniem
En zitten de zakkenrollers nog vast of zijn ze met goed gedrag al weer vrij gelaten ?
26-08-2015, 16:58 door Anoniem
App laten ontwikkelen, speciaal team klaargezet.

1 dader.

Doei belastinggeld:')
26-08-2015, 19:37 door Anoniem
Door Anoniem: App laten ontwikkelen, speciaal team klaargezet.

1 dader.

Doei belastinggeld:')
Maar wel met een ideale preventieve werking. Elke cent is dus goed besteedt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.