image

Zes Britse tieners opgepakt wegens gebruik DDoS-tool

vrijdag 28 augustus 2015, 13:38 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië zijn zes tieners opgepakt op verdenking van het gebruik van een DDoS-tool waarmee de websites van een school, krant, verschillende gamingbedrijven en webwinkels werden platgelegd. Het gaat om jongens in de leeftijd van 15 tot en met 18 jaar, zo laat de Britse politie weten.

De tieners zouden de "Lizard Stresser" hebben gebruikt, een online tool waarmee DDoS-aanvallen tegen betaling op websites konden worden uitgevoerd. De tool zou mogelijk op duizenden gehackte routers draaien. Eerder dit jaar werden al twee tieners van 17-jaar wegens gebruik van de Lizard Stresser aangehouden. Daarnaast ging de Britse politie langs zo'n 50 adressen van mensen die zich op de Lizard Stresser-website hadden geregistreerd, maar niet worden verdacht van het uitvoeren van aanvallen. Een derde van deze mensen is jonger dan 20 jaar.

"Eén van onze belangrijkste prioriteiten is het gesprek aan te gaan met die personen die zich op het randje van cybercriminaliteit bevinden, om ze te laten begrijpen wat de gevolgen van cybercrime zijn en hoe ze hun vaardigheden voor productieve en lucratieve carrières kunnen gebruiken", zegt Tony Adams, hoofdonderzoek van de National Cyber Crime Unit, die onderdeel van de Nationale Crime Angency (NCA) is. Via Twitter waarschuwt de NCA gebruikers van Lizard Stresser dat de politie binnenkort ook bij hen langs kan komen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.